AMERIČKO VELEPOSLANSTVO U BiH/ Dodik odabrao opasan put izolacije

Vrijeme:54 sec

 

Iz Veleposlanstva SAD-a u BiH reagirali su na današnju najavu predsjednika RS-a Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske, a što je sama vlada i potvrdila, prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako su rekli iz Veleposlanstva SAD-a u BiH, ovo je još jedan korak na opasnom putu koji je Dodik odabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine.

“To je put koji ne ide u korist stanovnika Republike Srpske, Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Države imaju dugogodišnje suradnje s institucijama Republike Srpske i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina”, navode iz Veleposlanstva.

Dodali su da neće pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda.

“Ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć za potporu neustavnih ili antidaytonskih aktivnosti. Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvaćanje autoritarnih vođa šteti Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost vlastitih stanovnika kako bi poduprli svoj režim i korumpirane interese”, zaključuje se u priopćenju.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)