Featured Video Play Icon

PREDSJEDNIK HSS KARAMATIĆ/Prema Zakonu i Ustavu Vladu Federacije BiH trebaju činiti SDA, HDZ i SDP!

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i zastupnik koalicije okupljene oko HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, kazao je za N1 da bi po zakonima i Ustavu BiH vlast u ovom entitetu trebali činiti SDA, HDZ BiH i SDP.

On je komentirao i spornu izjavu predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare u kojoj je rekla da je Dario Kordić prestao biti ratni zločinac nakon odsluženja kazne. “Zločin je zločin, bez obzira je l’ netko odležao kaznu ili nije, to se ne može pravdati”, rekao je Karamatić.

Upitan hoće li se formirati Vlada FBiH do 6. travnja, kako je to najavio lider HDZ BiH Dragan Čović, Karamatić je kazao: -To je prilično kompleksno pitanje, optimizam gospodina Čovića i nije tako zarazan. Da budemo pošteni do kraja, Federacija još uvijek nije u blokadi. Što se tiče Lende (SDA), možda on promijeni mišljenje, možda intervenira Schmidt ili se sastavi nova koalicija.

Upitan hoće li HDZ BiH, možda u koaliciju sa SDA Karamatić je kazao kako nije problem SDA.

-Problem je u gubitku povjerenja. Izetbegović se javno hvalio kako je nama lagao u HNS-u i vrlo je teško nakon toga izgraditi povjerenje. Ova koalicija funkcionira i nema razloga da tražimo novog partnera. Iako bih ja osobno bio najsretniji, matematika i zakoni tako kažu, da bi okosnicu vlasti trebali činiti SDA, HDZ i SDP. Još kad bi tu bile ostale stranke “Trojke” onda bi imali komotnu većinu da izmijenimo Ustav i Izborni zakon, kazao je Karamatić.

Odgovorio je i na pitanje kad je Izetbegović lagao: -Hvalio se javno i u raznim emisijama kako je bukvalno vrtio u krug nas, međunarodnu zajednicu… Grupacija koja se okupila oko Izetbegovića ili je na sudu ili nešto lažu i petljaju. Jednostavno je teško imati povjerenje, zaključio je Karamatić. Cijeli razgovor pogledajte u videu.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)