(VIDEO) Vatreni opet trenirali u Dugopolju, žele očuvati Poljud. Nema Petkovića, priključio se Modrić

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

U subotu u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro naši nogometaši u Splitu dočekuju Wales. Stadion je rasprodan, a susret počinje u 20.45 sati.

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Prvu utakmicu, protiv Walesa, igraju na Poljudu pa će imati veliku podršku domaćih navijača – ulaznice su rasprodane i očekuju se 32 tisuće navijača, što nam je jučer potvrdio i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Tri dana kasnije, vatreni gostuju u Bursi kod Turske. Našu skupinu uz spomenute dvije reprezentacije čine još Armenija Latvija.

Dakle, odmah ćemo igrati protiv dva najzahtjevnija suparnika grupe D u kojoj se nalazimo, a ispit protiv Velšana na rasporedu je u subotu od 20.45 sati. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, s kojeg su ispali u prvoj fazi natjecanja, umirovio im se Gareth Bale pa je kapetansku traku preuzeo Aaron Ramsey, koji je u najavi rekao kako se nada da mogu ‘ispisati svoju povijest’. Izabranici Zlatka Dalića ponovno treniraju u Dugopolju, gdje su se pripremali i jučer, a sve kako bi poljudski travnjak bio u što boljem stanju za utakmicu.

treninga hrvatske reprezentacije, koji je počeo nešto iza 18 sati, javlja se naš reporter Tomislav Dasović.

Još uvijek ne treniraju Marcelo Brozović, koji je na poštedi, kao ni ozlijeđeni Bruno Petković. Sutra će se reprezentaciji pridružiti vratar Ivica Ivušić.

Izbornik Dalić nekoliko je stotina navijača pustio na trening. Dio reprezentativaca jutros je u 10 sati posjetio Dječji dom Maestral u Splitu. Na konferenciji za medije danas su bili Josip Juranović i novi reprezentativac Petar Musa. Trening je počeo, a istom su se priključili kapetan Luka Modrić i Domagoj Vida.

Vlada lijepa atmosfera, ima i starih i mladih na tribinama drugoligaškog kluba. Reprezentacija je dočekana euforično, kako i dolikuje nogometašima koji su osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Riječ je o prvoj utakmici vatrenih nakon SP-a i, naravno, veliki doživljaj za Split i cijelu Dalmaciju jer Hrvatska po prvi put jedan kvalifikacijski ciklus započinje u Splitu. Podsjetimo, naši reprezentativci zadnju su utakmicu na Poljudu igrali protiv Rusije, kada su izborili plasman u Katar. Sutra je na rasporedu novi trening, ponovno u Dugopolju, od 18 sati.

Tomislav Dasović, Dominik Smolak, VL/https://www.vecernji.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)