DRUGI PIŠU: Hvala ti Hrvatska, to je ono što dinastija Izetbegović treba izgovoriti

Vrijeme:3 min, 54 sec

 

Svima koji su pratili prilike u Bosni i Hercegovini jasno je da je Hrvatska pomagala svim građanima Bosne i Hercegovine, jer je bila prvo odredište gdje su primljeni prognanici iz BiH bez obzira na nacionalnosti, pa tako i Bošnjaci kojih je bio najveći broj.

Hrvatska je također pomagala BiH i tijekom agresije srpsko-crnogorskih snaga i tzv. JNA na tu zemlju. Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića je uživala gostoprimstvo Hrvatske za vrijeme rata. Hrvati u Bosni i Hercegovini su svojim glasovanjem na referendumu doveli do neovisnosti Bosne i Hercegovine. Jer, da nisu glasovali, kao što Srbi to nisu htjeli, Bosna i Hercegovina bi ostala u sastavu Jugoslavije, točnije velike Srbije.

Tijekom rata na pojedinim područjima Bosne i Hercegovine, došlo je i do sukoba Bošnjaka i Hrvata i ubijanja na obje strane. Također, bilo je i logora u kojima su Hrvati držali Bošnjake, ali je također bilo i logora u kojima su Bošnjaci držali Hrvate. To dokazuju mnogi sudski postupci, koji nažalost kada su u pitanju ubijeni Hrvati, nisu dočekali da se ozbiljnije pristupi kako istraživanju, tako ni procesuiranju.

Naprotiv, oni koji se sumnjiče za ubojstvo hrvatskih civila bivaju nagrađeni, kao što je to ministar sigurnosti Selmo Cikotić. Pripadnici stranke SDA, koju vodi Bakir Izetbegović, kontinuirano putem svojih medija nastoje Hrvatsku i Hrvate prikazati kao najveće neprijatelje Bosne i Hercegovine. Čak se ide dotle da se Hrvate neosnovano optužuje kao da su počinili ratna zvjerstva gora od onih koja su počinili pripadnici srpskog naroda u Srebrenici, što je i presudom Haaškog suda nazvano genocidom nad Bošnjacima.

Glavni predvodnik takvih napada na Hrvatsku i Hrvate je upravo Bakir Izetbegović. Prvotno su iz krugova SDA pokušali zavaditi Bošnjake i Hrvate lažno optužujući hrvatsku Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA) da je putem Vehabija pokušavala djelovati protupravno na teritoriji Bosne i Hercegovine. Istraga je u Tužiteljstvu BiH obustavljena, jer jedan od Vehabija koji je saslušan u Tužiteljstvu BiH nije potvrdio te optužbe. Sada Bakir Izetbegović optužuje Hrvatsku i Hrvate iz razloga što Medicinski fakultet u Zagrebu nije mogao potvrditi da je njegova supruga Sebija Izetbegović položila ispite, koji prethode magisteriju, jer ne postoje dokazi za to.

Također, u Bosni i Hercegovini je proveden postupak utvrđivanja je li Sebija Izetbegović položila te ispite u BiH. Senat sveučilišta je također utvrdio kako nema dokaza o polaganju ispita niti na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Nakon svega valja se zapitati kako je moguće da Bakir Izetbegović sve svoje propuste pripisuje Hrvatskoj i Hrvatima? Oni koji su ukazivali na loše poteze Bakira Izetbegovića bili su upravo Bošnjaci, koji nisu bili pripadnici SDA ili su napustili SDA.

Bakir Izetbegović, mora prije svega shvatiti da u Bosni i Hercegovini žive Hrvati, Bošnjaci i Srbi, kao i pripadnici manjina i da se mora dogovarati sa svima, a ne lažno prikazivati kako su samo Bošnjaci, i to oni iz SDA, jedini zaštitnici državnosti Bosne i Hercegovine te da se oni oko BiH „ne moraju niti s kime dogovarati“. Godinama su pojedini Bošnjaci, očito pripadnici ili simpatizeri SDA, pokušavali putem diplomata utjecati na njihovu politiku na način da pogoduju samo interesima Bošnjaka, a ne i svih drugih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini, a zbog čega je došlo do nezadovoljstva Hrvata, Srba i drugih naroda.

Dokaz je tomu i proces koji se vodi u Americi protiv bivšeg visokog dužnosnika FBI-a Charles McGonigal, koji je optužen da je u lipnju 2018.g. tražio od aktualnog ministra Selme Cikotića i preminulog biznismena iz Gračanice Davuda Zahirovića, pola milijuna dolara za organiziranje sastanaka sa diplomatama u SAD-u na kojim se razgovaralo o američkoj politici u BiH koja bi očito bila po volji pripadnika stranke SDA.

Dok je američka diplomacija slijedila želje Bošnjaka (pripadnika i simpatizera SDA), bili su podržavani od strane Bakira Izetbegovića i stranke SDA. A sada, kada su shvatili da se odluke ne donose po njihovoj želji, Bakir Izetbegović najavljuje da će se okrenuti Rusima i Kini.

Bakir Izetbegović gostujući u emisiji „Pressing“ navodi da Bošnjacima neće birati predstavnike Srbima i Hrvatima, a istodobno izjavljuje kako će Bošnjaci birati Hrvatima predstavnike kao što je Željko Komšić. )

I iz toga se jasno vidljivo kako je Bakir Izetbegović glavni kočničar razvoja i napretka Bosne i Hercegovine. On čak ima utjecaja i na Reisa, koji je nedavno izjavljivao da će Bošnjaci ratovati protiv drugih, ako odluke ne budu po volji Bošnjaka.

Hrvatska bi bila dobra Bakiru Izetbegoviću i SDA-ovim Bošnjacima da je lažirala ocjene Sebije Izetbegović i potvrdila da je gospođa položila ispite koji su uvjet za stjecanje akademske titule magistra. No, Izetbegović nije shvatio kako je Hrvatska pravna država i država članica Europske unije koje djeluju po principu primjene zakona za sve građane na isti način.

 

Estera Horvat,  Fenix-magazin/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)