Featured Video Play Icon

VIDEO/BRADARA SE ASIMILIRALA? Govorila o “jedinstvu bosanskohercegovačkog naroda”

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara sudjelovala je sinoć u humanitarnoj akciji “Teleton”, gdje se javljala na telefon brojnim građanima Bosne i Hercegovine koji su odlučili da na taj način pomognu ugroženim građanima Turske i Sirije.

Ona je rekla za “Avaz” da ovakve tragedije ujedine cijeli svijet.

– Mislim da su Bosanci i Hercegovci večeras pokazali svoju solidarnost. Mi smo inače ljudi koji su solidarni u ovakvim situacijama i drago mi je da sam sudjelovala u ovoj akciji i drago mi je da sudjeluje i veliki broj građana naše zemlje. Ja mislim da građani jesu svjesni koliko su humani. U svakom razgovoru kojeg sam ja večeras obavila, ja sam se zahvalila i mislim da svaki poziv puno znači onima kojima mi upućujemo ova sredstva i puno znači zajedništvu i tom nekom jedinstvu bosanskohercegovačkog naroda, koji kad se ujedini može puno – kazala je Bradara za “Avaz”.

Bradarina retorika o Bosancima i Hercegovcima i bosanskohercegovačkom narodu djeluje nevjerojatno i, s obzirom da dolazi od visokorangirane hrvatske dužnosnice, za Hrvate u BiH šokantno, piše Hrvatski Medijski Servis. Predsjednica Federacije, je nakon tolikih godina obavljanja dužnosti na koju je birana u ime hrvatskog naroda, zatajila taj narod preuzevši odjednom, ničim izazvana, bošnjački narativ o Bosancima i Hercegovcima (što je oksimoron) i nepostojećem, i ustavno i stvarno, bosanskohercegovačkom narodu, da bi se komotno mogla uključiti u neku od radikalnih bošnjačkih stranaka. Netko bi predsjednicu Federacije trebao podsjetiti da je ona na tu dužnost izabrana u ime hrvatskog naroda, kao ustavotvornog da štiti i promiče interese tog naroda, a ne da ga negira. Jer govoriti o bosanskohercegovačkom narodu nije ništa drugo nego negirati hrvatski, ali i druga dva naroda bošnjački i srpski.

Čovjek se, kada posluša Bradarinu izjavu, ne može ne zapitati je li ovo njezin glas, što se ovoj ženi dogodilo? Je li dobro? Pa, nemoguće je nekog preko noći asimilirati! U svakom slučaju predsjednica FBiH dužna je odgovor na ova i druga pitanja, prije svih hrvatskoj javnosti u BiH.

Inače u emisiji Teleton sudjelovao je i antihrvatski i protuustavni član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Uz ostale, poznate osobe uglavnom s iz bošnjačkog političkog i javnog života.

Podsjećamo, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), “Večernji list BiH”, “Dnevni avaz” i “Nezavisne novine”, u suradnji s Udruženjem “Pomozi.ba”, organizirali su “Teleton”, humanitarnu kampanju prikupljanja novca za stradale u potresima u Turskoj i Siriji. Svakim pozivom na jedinstveni broj 17006 za sve bh. operatere donirate novac.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)