Ne, nije devedeset i neka/Djeca s ratnim zastavama tzv. Republike BiH ispraćaju humanitarni konvoj

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

Crveni križ FBiH ima deset županijskih crvenih križeva, a u najmanje četiri i pol od deset tih županija se stanovništvo ne veže uz ovu zastavu

Ne, nismo se vratili u devedeset i neku, godina je 2023. i iz Kalesije kreće humanitarni konvoj za potresom pogođena područja u Turskoj i Siriji. Tamo su djeca s ratnim zastava tzv. Republike BiH i ispraćaju humanitarni konvoj, a sve to na društvenim mrežama, mrtvi – hladni, objave iz Crvenog križa Federacije BiH.

Djeci, po svemu sudeći, nižih razreda osnovne škole, neki pametnjaković je dao zastave tzv. Republike BiH, a odrasli mašu bh. zastavama i ponekom Turske. Sirijske nema nijedne. A i tamo je bio potres. Kao i onomad u Petrinji, ali se ne sjećamo nešto hrvatskih zastava, no, nema veze.

Kako god, na fotografiji su lokalni čelnici iz Kalesije i dugogodišnji tajnik Crvenog križa FBiH Namik Hodžić (ovaj tip u crvenoj jakni).

Crveni križ Federacije BiH u svemu tome ne vidi ništa sporno i objavljuje to na Facebooku iako se zna da su tijekom rata većinski bošnjačka i područja pod kontrolom Armije RBiH na kojima, uglavnom, nije bilo ni hrvatskog ni srpskog stanovništva, sebe nazivala Republikom BiH.

Ne postoji gotovo tri desetljeća

Potpisivanjem Wahingtonskog, a kasnije i Daytonskog sporazuma, tzv. Republika BiH je prestala postojati. Nejasno je zašto Crveni križ Federacije na svojim službenim stranicama objavljuje fotografije uz koje se danas u Federaciji BiH veže samo jedan od konstitutivnih naroda, odnosno bošnjački.

Crveni križ FBiH ima deset županijskih crvenih križeva, a u najmanje četiri i pol od deset tih županija se stanovništvo ne veže uz ovu zastavu. Jasno je kako u Crvenom križu FBiH, koji bi trebao biti oslobođen politike, nacionalizma i stranačkih interesa itekako prevladava nacionalizam, i to onaj bošnjački.

Donacija u vrijednosti od oko 510.000 KM sadrži 33 stambena kontejnera i 8 montažnih kućica, šatore, električne grijalice, agregate, rasklopive krevete i stolice, vreće za spavanje, higijenske pakete i druge prioritetne stvari koje je struktura Crvenog križa, zajedno sa građanima sakupljala na osnovu potreba Turskog Crvenog polumjeseca.

Inače, sredinom prošlog mjeseca otišao je prvi konvoj Crvenog križa FBiH u vrijednosti od 500.000 KM.

bild.ba/  https://bild.ba// Hrvatsko nebo

Odgovori