SARAJEVO/Vijeće ministara BiH danas o zakonima o VSTV i vanjskim poslovima, sporazumu s Hrvatskom…

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, koji je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora koji je također predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo naći i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Europske unije, kao i Informacija o prijedlogu za pokretanje procedure pristupanja BiH programu Europske unije “Pravosuđe 2021. – 2027. godine”.

Između ostalog, predviđeno je razmatranje Izvješća predstavnika BiH imenovanih u Zajedničko koordinacijsko tijelo zaduženo za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o suradnji u nadzoru državne granice za 2021. godinu.

Ministri bi se, u drugom krugu glasovanja, trebali izjasniti o Informaciji o podnesku aplikantice u predmetu Zornić protiv Bosne i Hercegovine, ap.br. 3681/06 u vezi s pojedinačnim mjerama u postupku izvršenja presuda Europskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori