DRUGI PIŠU: Bakir se više neće svađati sa Zapadom, Amerikanci ‘ispresijecali’ Osmicu na šesnaest polovica

Vrijeme:3 min, 20 sec

 

Na stranicama Prometeja 15. 6. 2022. godine, objavili smo, možda i prvi, da će Stranka demokratske akcije ući u sukob sa Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ sukob možda je pretjerana, točna onoliko koliko je sukob komarca i slona zaista sukob, pod uvjetom da slona netko obavijesti da se komarac zainatio. Naveli smo da će SDA trabanti, većinom kroz medije, vršiti pritisak na američku administraciju, onoliko koliko je težina komarca pritisak, ali nismo mogli pretpostaviti da će povjerovati sebi da zaista vrše pritisak. Bilo je to daleko prije izbora.

Piše: Sead Beganović, Prometej.ba

U drugom tekstu, kada je Bakir Izetbegović već do nogu potučen u trci za Predsjedništvo BiH, objavljenom početkom ove godine, konstatirali smo da je, da posudimo riječi Edina Zubčevića, Sin Svog Oca koristan, jer ne odiše inteligencijom i da će njegovo zadržavanje na čelu SDA pomoći u rušenju te stranke. S obzirom na to da mu je intelektualni savjetnik odnedavni okcidentalist Haris Zahiragić, ništa osim sunovrata i nije bilo izvjesno.

Danas je izvršen najveći udar upravo na Bakira Izetbegovića, kada su Sjedinjene Američke Države postavile bivšeg obavještajca, takorekuć, privatnog organa Bakira Izetbegovića, Osmana Mehmedagića Osmicu na crnu listu. Daleko ozbiljnije je obrazloženje koje navodi prisluškivanje, proizvođenje regionalne nestabilnosti, utjecanje na delegate, sve do bogaćenja, odnosno, veza s kriminalnim mrežama. O svim detaljima pisao je Slobodan Vasković. Njegove tvrdnje prvo su djelovale kao najveća fikcija, ali nakon afere SKY aplikacija i histeričnih reakcija sarajevskih medija i obavještajaca da obesmisle SKY dokaze, čini se da je Slobodan Vasković tek zagrebao površinu najveće afere u BiH. Afera svih afera, bosanski Watergate, involviranost vrha obavještajne agencije u kriminalni milje, bezbroj posljedica po državu Bosnu i Hercegovinu. Nesagledive posljedice na koje bošnjački nacionalisti odmahuju rukom, dok se kunu da su Bosanci i branitelji državnih interesa.

Naime, kada prva država svijeta, a oglasio se po dužnosti i državni tajnik SAD Anthony Blinken, navede da je prvi obavještajac jedne države do grla u kriminalu, tada ta država postaje kartel država. Država kojom vlada jedna organizacija, točnije SDA, a koja koristi državne poluge za ostvarivanje utjecaja u svijetu postaje Kolumbija, a navedeni krivci postaju budući stanovnici Vojkovića. Ipak, treba reći da je SDA zatražila dokaze od Sjedinjenih Američkih Država. I na tome ponovo treba zahvaliti Bakiru Izetbegoviću. Samo njemu može pasti na pamet da zatraži od obavještajne službe Amerike da otkrije kako prati moćnu Osmicinu službu, zanemarujući činjenicu da je sva oprema OSA-e američka oprema. A ne zaboravimo, iskričavi Izetbegović je najobrazovaniji u obitelji Izetbegović nakon desetak uzastopnih afera Sebije Izetbegović.

Kao i dosad, možemo dodati da nije bitno što se kaže i ukaže, jer stupidarije koje radi Bakir Izetbegović su nužne, logična posljedica sveukupnih odnosa unutar SDA, gdje dinastija želi zadržati dvor i svi potezi na kraju su morali dovesti do svađe sa zapadnim ambasadama. Na ničije iznenađenje Amerika je zaštitila svoju ambasadu i ispresijecala Osmicu u šesnaest polovica. Vjerojatno su tek počeli, jer ako je točan i postotaktvrdnji o pokušajima OSA-e da prate američke dužnosnike, posljedica će biti ponižavajući pad Bakira Izetbegovića, a pad Osmice govore da jesu.

Asim, Fadil, Osman (neka se spremi Bakir), poruka je i Semiru Efendiću, koji bi iz svega trebao zaključiti da se ni Bakir nije spasio paukove mreže koju je sam pleo. Podsjetimo, intervenciju Zapada zazivala je upravo SDA i njeni sateliti poput DF-a. Stranci su još davno izolirali Željka Komšića iz svega, koji se kao i u slučaju Asima Sarajlića pravi mrtav, iako Komšić ne planira priznati javnosti da u ovoj poziciji on ne donosi nikakvu korist svojoj državi. To što je SDA vjerovala da će Zapad donijeti novac i pištolj, a da će direktive izdavati stožer s Poljina, pripisujemo već spomenutoj inteligenciji „umornog vozača“.

Država BiH, kakva god da je, morala bi ozbiljno shvatiti da joj sukob sa Zapadom ne treba i hitno procesuirati Osmana Mehmedagića Osmicu, Sedina Kahrimana, a potom i Bakira Izetbegovića, kako bi opstala i nastavila borbu protiv korupcije, onako kako to prijateljska država SAD i traži na svakom sastanku dužnosnika.

Sead Beganović, Prometej.ba /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori