PUTIN: Plinovod nisu raznijeli Ukrajinci, to je potpuna besmislica

Vrijeme:53 sec

Umiješanost ukrajinskih aktivista u eksploziju na Sjevernom toku potpuna je besmislica, rekao je Vladimir Putin u intervjuu na TV kanalu Rossija 1.

“Ovakvu eksploziju, takve snage, na takvoj dubini mogu izvesti samo stručnjaci koji iza sebe imaju cjelokupnu moć države koja ima određene tehnologije”, rekao je Putin. Kaže i da je Rusiji teško provesti vlastitu istragu jer njihovim stručnjacima nije dopušteno istraživati na mjestu eksplozije.

“Činjenica da se radi o terorističkom napadu više nikome nije tajna. Po meni su to već svi prepoznali. Štoviše, teroristički napad očito je počinjen na državnoj razini”, rekao je Putin.

“Stručnjaci Gazproma su pronašli određeni ‘stup’ na udaljenosti od oko 30 kilometara od mjesta eksplozije, instaliran na ranjivom mjestu – na spoju cijevi. Stručnjaci vjeruju da bi to mogla biti antena za primanje signala za aktiviranje eksplozivne naprave, koja je mogla biti, ne kažem da je, ali mogla je biti postavljena ispod cjevovoda”, rekao je Putin.

Dodao je da su Sjedinjene Američke Države teoretski zainteresirane za takve incidente kako bi svojim LNG-om opskrbljivale Europu.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori