PUTINOVA PROPAGANDISTICA UREDNICA RUSSIA TODAY/Rusija će pokoriti cijeli zapadni svijet

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Glavna urednica ruske državne televizije Russia Today i jedna od Putinovih najpoznatijih propagandistica, Margarita Simonjan, nedavno je u emisiji drugog propagandista, Vladimira Solovjova, izjavila da je rat u Ukrajini borba Rusije protiv čitavog Zapada u kojoj će Rusija na kraju pobijediti i pokazati se kao “najveća država na svijetu”.

U video isječku koji je tvitala i prevela novinarka Julia Davis Simonjan je odgovarala na komentare voditelja kanala Rusija 1, Vladimira Solovjova, nakon što je rekao da je “velika svrha Rusije… spasiti svijet”.

“Ukrajinu smo pobijedili”

“Želim vam reći izravno u kameru, oprostite na izrazu – naš program emitira se kasno navečer – borba za mir je kao jebanje za nevinost. Kada ovo shvatite, možda ćete biti manje licemjerni”, rekla je u monologu i ustvrdila da je Putinova invazija na Ukrajinu bila nužna, što se konstantno ponavlja u Solovjovoj emisiji na kanalu Rusija 1, prenosi Index.hr.

“Hajde da shvatimo protiv koga se borimo. Ne borimo se protiv Ukrajine, pobijedili smo Ukrajinu u prva dva ili tri dana. Tada je počeo rat s NATO-om”, i to ne samo sa savezom, jer se vodio proxy rat između Moskve i zemalja koje nisu bile članice.

“Moskva nema saveznika”

Rekla je da je ovaj rat “značajan po snazi” te da je po njenom mišljenju mnogo teži za Moskvu od Drugog svjetskog rata, jer se barem tada borila na strani Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i SAD. “Bili smo zajedno s njima protiv nekolicine moćnih zemalja”, rekla je misleći na Njemačku, Italiju i Japan. Ipak, nastavila je, to su bile tri zemlje, sada se bore protiv cijelog zapadnog svijeta.

Kazala je i da za razliku od Drugog svjetskog rata, Moskva nema pravih saveznika u Ukrajini jer su zemlje koje bi mogle pružiti ruku, poput Indije i Kine, previše “uplašene”.

Rekla je i da će Rusija uz Božju pomoć pobijediti te da će zasluge za tu pobjedu preuzeti isključivo Moskva. Prema njezinom mišljenju, ta pobjeda neće uključivati samo zauzimanje Bakhmuta ili Vulhedara, gradova Donjecka oko kojih se mjesecima vode borbe, već će Rusija “poraziti cijeli zapadni svijet”.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori