ZAMJENIK MINISTRA VANJSKIH POSLOVA BRKIĆ/SDA je nedostajalo političke mudrosti da prihvati izmjene Izbornog zakona

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić (HDZ) kazao kako nije stvar povjerenja (prema SDA ili strankama Trojke) nego s kim se u Parlamentu BiH može doći do izmjena izbornog zakona.

Brkić je na početku jutarnjeg gostovanja na BHRT-u govorio o odličnoj suradnji s ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem i rezimirao posjete koje su obavljene nakon izbora novog Vijeća ministara. U nastavku je govorio o izmjenama Izbornog zakona kazavši kako je to obveza BiH po dva temelja.

“Jedna je presuda Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić, a druga isto tako obveza BiH po presudama Europskog suda za ljudska prava. Mi smo prije dvije tri godine započeli taj proces i bili smo vrlo blizu dogovora i u Neumu i u delegaciji EU”, istakao je Brkić.

Dodao je kako je nedostajalo političke mudrosti SDA.

“Nije bilo političke mudrosti u prvom redu SDA da se prihvati ta odgovornost spram stabilnosti u BiH i dogovore se izmjene Izbornog zakona po ova dva zahtjeva. I tada je EU pomagala i SAD i ja vjerujem da će ta pomoć biti jasna i artikulirana i ovaj put. Podsjećam to je dogovor programske koalicije da nakon formiranja vlada FBiH dođemo do izmjena Izbornog zakona”, kazao je Brkić

Na pitanje vjeruje li više SDA ili “Trojki” Brkić je rekao kako to nije stvar vjere.

“To nije pitanje vjere nego je to pitanje s kim vi možete unutar Parlamentarne skupštine BiH doći do izmjena izbornog zakona kako bi se opet implementirala presuda Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić i Evropskog suda za ljudska prava”, zaključio je Brkić.

 

hms.ba/  https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori