Featured Video Play Icon

(VIDEO) Ovo je vjerojatno najluđa snimka iz Ukrajine: Vojnik potpuno ravnodušan dok je oko njega kaos

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Često ponavljani klišej o ratu kao “dugom razdoblju dosade isprekidanom trenucima čistog terora”, koji je najvjerojatnije nastao u rovovima na Zapadnoj bojišnici tijekom Prvog svjetskog rata, ovih dana najbolje potkrepljuje zastrašujući video s bojišnice u Ukrajini. U njemu je glavni akter ukrajinski vojnik koji je, iako pod jakom neprijateljskom paljbom, uspio zadržati nevjerojatnu razinu pribranosti o kojoj danas priča cijeli svijet.

 

Ne zna se kad je i gdje točno snimka nastala, ali vjerojatno ju je snimila bespilotna letjelica. Na njoj se vidi rusko oklopno vozilo BTR-82A na otvorenom polju koje napada zemunicu u kojoj se skriva vojnik. Udaraju topovi i puca se iz mitraljeza, čuju se najmanje tri eksplozije, ali Ukrajinac čeličnih živaca u svome rovu uspijeva ostati “hladan kao špricer”. Kreće se mirno i promišljeno, očito neuznemiren granatama koje nemilosrdno padaju oko njega. Jedva da se i trznuo kad su jake eksplozije zatresle rov. U jednom trenutku na njegovoj figuri vidi se i crveni trag lasera, no vojnik i njega jednostavno ignorira.

– Naš heroj pod teškom vatrom, jedan na jedan s oklopnim transporterom! O ovim ljudima, koji šutke brane našu zemlju, treba pisati knjige! Slava Ukrajini! – objavljeno je na Twitteru, a prenosi portal The Warzone.

vecernji.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)