Trump kaže da samo on može spasiti Ameriku: Vratite me u Bijelu kuću

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Bivši američki predsjednik Donald Trump zatvorio je godišnju konferenciju konzervativnih vođa CPAC u subotu iznoseći pritužbe i obećavajući da samo on može spasiti Ameriku od pretvaranja u “prljavu komunističku noćnu moru” ako dobije drugu priliku na najvišem državnom položaju. “Ako me vratite u Bijelu kuću, bit ćemo slobodna nacija. Njihovoj će vladavini biti kraj”, rekao je razdraganoj gomili na trodnevnoj desničarskoj konferenciji u blizini Washingtona.

Više nismo slobodna zemlja. Nemamo slobodan tisak. Ništa nije slobodno.”

Bivši vrhovni zapovjednik veći dio govora posvetio je vrijeđanju političkih neprijatelja s lijeve i desne strane te se pozicionirao kao jedina osoba koja Ameriku može ponovno učiniti velikom. “Potpuno ću uništiti duboku državu”, rekao je Trump. “Otpustit ću neizabrane birokrate i snage u sjeni – bolesnike – to su bolesni ljudi.”

Ponovno je zastupao opovrgnutu tvrdnju da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

S govornice se Trump obračunao i s bivšim predsjednikom Zastupničkog doma republikanacem Paulom Ryanom, bivšim predsjedničkim savjetnikom Karlom Roveom i bivšim guvernerom Floride Jebom Bushom, koje je svrstao u kategoriju “čudaka, neokonzervativaca, fanatika koji se zalažu za otvorene granice i budala”.

Također je ismijavao vođu manjine u Senatu republikanca Mitcha McConnella kao “političara koji voli Kinu”

vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)