ŠEF WAGNERA PRIGOŽIN/Ako se povučemo iz Bahmuta, cijela ruska linija fronta će se raspasti

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Šef privatne vojske Wagner Jevgenij Prigožin, uvjeren je da bi povlačenje njegovih trupa iz grada Bahmuta urušilo cijelu frontu, a zatim bi Rusija okrivila plaćenike za poraz u ratu.

– Ako se Wagnerova skupina povuče iz Bahmuta, cijeli front će se srušiti. Ako se Wagnerova skupina sada vrati unatrag, onda se u povijesti događa sljedeća situacija: jasno je da će se fronta srušiti do ruske granice, a može se nastaviti i dalje – kazao je Prigožin.

“Efekt proljeća”

Prigožin se žali da će ruske vlasti okriviti Wagnerovce za ratne poraze, jer će povlačenje plaćenika iz Bahmuta “izazvati efekt proljeća i ukrajinske snage će se probiti na teritorij takozvane Luganske narodne republike sa svih strana, počistiti Lugansk i Sorokjne i ući u Rusiju.”

Nadalje pretpostavlja da će u tom slučaju i Krim biti oslobođen.

Prigožin je ogorčen što rusko ministarstvo obrane iz tog razloga ne daje Wagnerovcima streljivo i više osuđenika koje bi regrutirali u svoje redove.

Dovoljna količina municije

Video s riječima šefa Wagnera pojavio se na internetu kasno navečer 4. ožujka. Trenutno nije poznato kada i gdje je snimljena. Prigožinova press služba nije objavila video.

Šef Wagnera je već ulazio u sukob s ruskim ministarstvom obrane optužujući ih da ne isporučuju dovoljnu količinu streljiva njegovim trupama.

Privatna vojna kompanija Wagner je udarna snaga Rusije u namjeri da osvoji grad Bahmut na istoku Ukrajine. U gradu se trenutno vode ogorčene borbe, ali ga ruske trupe još uvijek nisu uspjele opkoliti.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)