PREDSJEDNIK RS DODIK O PETRITSCU/Taj nasilnik će jednom odgovarati za devastaciju Daytonskog sporazuma

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je nekadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Wolfgang Petritsch “kršio međunarodne sporazume, što je krivično djelo i da prestupnik poput njega ne bi trebao držati lekciju bilo kome”.

Povodom Petritscheve izjave da su svi za to da Zajednica srpskih općina na Kosovu bude udruženje koje nema ni izvršnu, ni zakonodavnu vlast i koja nije vrsta Republike Srpske s kojom imaju loše iskustvo, Dodik je rekao da RS ima užasno iskustvo s bivšim visokim predstavnikom, koji je “kako onda tako i sada u funkciji poništavanja srpskih nacionalnih interesa”.

“Žao mi je što njegova sjećanja na Republiku Srpsku nisu traumatičnija od ovih koje opisuje, jer takav međunarodni nasilnik nije bolje ni zaslužio. Sugeriranje kojem taboru bi trebalu bi se trabala povinovati Srbija i Balkan je refleks kolonijalnog upravitelja koji ovu regiju i pristup njemu vidi kroz ono što je radio u BiH kao visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

Ocjenio je kako je Petritsch “pionir ozbiljne devastacije” Daytonskog mirovnog sporazuma, kršenja Ustava BiH i ozbiljnog pravnog nasilja zbog koga će jednom “odgovarati”.

“Kršenje međunarodnih sporazuma je krivično djelo i prijestupnici poput Petritscha ne bi trebali držati lekcije bilo kome. Što se tiče Zajednice srpskih općina to nije udruženje građana kako Petritsch sugerira. Prema Briselskom sporatumu, Zajednica srpskih općina po funkcionalnosti mora odražavati interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Dodik.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)