RUSI TVRDE: Ukrajinski diverzanti upali na teritorij Rusije, drže taoce, odjekuju eksplozije

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

Pojavile su se informacije da je ukrajinska izvidnička skupina ušla u regiju Brjansk, odmah iznad sjeverne granice s Rusijom, kao dio, kako se čini, iznenadnog napada. Ruska novinska agencija TASS javlja da agencije za provođenje zakona izvješćuju o sukobu s ukrajinskim diverzantima i navodi da među stanovnicima tog područja ima mrtvih i ranjenih.

Ruske novinske kuće izvješćuju da je ukrajinska skupina od oko 50 članova zarobila stanovnike u selu Sušani, uz eksplozije i pucnjavu. Novinska agencija RIA kaže da se taoci također drže u selu Ljubečan. Trafostanica i benzinska postaja dignute su u zrak u Sušaniju, navodi Baza.


“Šest stanovnika regije Brjansk mogli bi biti taoci ukrajinskih sabotera koji su se infiltrirali u dva lokalna sela iz ukrajinske regije Černigov. Dva sela, Ljubečan i Sušani, koja se nalaze u okrugu Klimovski, napali su diverzanti. Trenutačno do šest civila drže kao taoce. Obrambeni krugovi nisu precizirali broj ukrajinskih diverzanata koji su prodrli u regiju Brjansk, ali kažu da je ondje nekoliko desetaka naoružanih militanata. U tijeku je pucnjava”, objavio je TASS.

Guverner regije Brjansk Aleksandar Bogomaz rekao je da su ukrajinski saboteri otvorili vatru na automobil u pokretu u okrugu Klimovski, ubivši lokalnog stanovnika i ranivši dijete. “Okrug Klimovski napao je ukrajinski dron, a selo Lomakovka u općini Starodubski bilo je izloženo minobacačkom granatiranju ukrajinske vojske”, rekao je guverner.

FSB: Poduzimamo mjere

“Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) i ruske trupe provode mjere za eliminaciju naoružanih ukrajinskih militanata koji su prešli državnu granicu zemlje”, rekao je tiskovni ured FSB-a za TASS.

“FSB Rusije i pridodane postrojbe provode mjere u pograničnom okrugu Klimovski u Brjanskoj oblasti kako bi eliminirali naoružane ukrajinske nacionaliste koji su prešli državnu granicu”, dodaju.

Informacije nisu neovisno potvrđene.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori