ZASTUPNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH/Bradara izabrana za predsjednicu FBiH, Lendo i Stojanović potpredsjednici

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Zastupnički dom parlamenta Federacije na današnjoj izvanrednoj sjednici u Sarajevu izabrao je Lidiju Bradaru (HDZ BiH) za predsjednicu Federacije BiH. Za dopredsjednike su izabrani Refik Lendo (SDA) i Igor Stojanović (SDP), piše Hrvatski Medijski Servis.

Za njihovo imenovanje glasovalo je 58, od ukupno 98 zastupnika (stranke HNS-a predvođenje HDZ-om BiH te bošnjački blok “Sedmorka” predvođen SDP-om). Protiv su bili zastupnici SDA i DF-a, njih 35, dok je suzdržan bio predsjednik HRS-a Slaven Raguž. Dva zastupnika nisu nazočila sjednici.

Nakon što je izabrano rukovodstvo Federacije BiH te utvrđeno tko je predsjednik te potpredsjednici sljedeći korak je da predsjednica FBiH uz suglasnost dopredsjednika imenuje predsjednika Vlade FBiH kojeg trebaju potvrditi oba doma Federalnog parlamenta, a to bi trebao biti lider SDP BiH Nermin Nikšić.

SDA, čiji je dužnosnik Refik Lendo potvrđen za dopredsjednika FBiH već je najavila kako on neće dati suglasnost za imenovanje Nikšića, ako u Vladi FBiH neće biti kadrovi SDA.

Podsjećamo, prostu većinu i u Zastupničkom domu i u Domu naroda PFBiH imaju stranke HNS-a te bošnjačkog bloka sedam stranaka koji predvodi SDP, dok SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka federalnog Doma naroda.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)