LENDO/Odluka Bradare i Stojanovića je poruka da namjeravaju kršiti Ustav i ignorirati volju Bošnjaka

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Član rukovodstva Federacije BiH i kandidat za predsjednika/potpredsjednika FBiH Refik Lendo izjavio je da je odluka Lidije Bradare i Igora Stojanovića da bez dogovora s njim imenuju predsjednika protusustavna, neprovediva i neprihvatljiva jer se njome u potpunosti zanemaruje volja izabranih predstavnika bošnjačkog naroda.

– Usprkos pozivu na sastanak u petak, kojeg su moje kolege predsjednici/potpredsjednici FBiH Lidija Bradara i Igor Stojanović prvobitno prihvatili, danas su održali sastanak bez upućenog formalnog poziva, a samim tim i bez mog prisustva. Na tom su sastanku kolege Bradara i Stojanović, bez konzultacija i bez dogovora sa mnom, donijeli odluku da kolegica Bradara bude imenovana za predsjednicu FBiH. Radi se o protuustavnoj i neprovedivoj odluci, jer dva kandidata za predsjednika/potpredsjednika FBiH ne mogu donijeti odluku o imenovanju predsjednika bez dogovora s trećim, s obzirom na to da se u Ustavu FBiH jasno navodi da se ta odluka donosi dogovorom sva tri izabrana kandidata – izjavio je Lendo.

Ističe da je sama praksa donošenja bilo kakvih odluka, u kojoj se u potpunosti zanemaruje volja izabranih predstavnika bošnjačkog naroda, neprihvatljiva i da neće proći.

Pozvao je kolege da prestanu sa, kako navodi, iracionalnim i neproduktivnim ponašanjem, a čelnike stranaka koje su ponudile kandidate za predsjednika/potpredsjednika FBiH kao nezaobilazne faktore u procesu formiranja vlasti da žurno sjednu za pregovarački stol i postignu politički dogovor kako bi se formiranje nove strukture vlasti u FBiH što prije okončao.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori