BIDEN S DUDOM/NATO je jači nego ikad, a naša potpora Ukrajini je nepokolebljiva

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Američka potpora Ukrajini i dalje je snažna, istaknuo je američki predsjednik Joe Biden u razgovoru s poljskim kolegom Andrzejem Dudom u Varšavi. “Mogu reći s ponosom da je naša potpora Ukrajini nepokolebljiva”, kazao je američki predsjednik.

Naglasio je i da je Sjevernoatlantski savez “snažniji nego ikad”, pred prvu godišnjicu izbijanja rata u Ukrajini.

“Godinu dana kasnije, rekao bih da je NATO snažniji nego ikad”, naglasio je Biden. Istaknuo je da je “doista izvanredno” kakvu je potporu Ukrajini i Ukrajincima dala Poljska.

Bidenov posjet Poljskoj važan je znak predanosti SAD očuvanju sigurnosti u Europi, rekao je poljski predsjednik Duda.

“Vaš posjet važan je znak sigurnosti, znak američke odgovornosti za sigurnost svijeta i Europe. Amerika može sačuvati svjetski poredak”, rekao je Duda na sastanku s Bidenom.

Duda zahvalio Bidenu na iznenadnom putovanju u Ukrajinu

Poljski predsjednik ahvalio je američkom predsjedniku Joeu Bidenu na njegovu posjetu Ukrajini. Duda je rekao da je “izvanredna gesta” ne samo podigla moral Ukrajinaca koji se bore protiv jednogodišnje ruske invazije na njihovu zemlju, već je i “značajan znak da ih slobodni svijet nije zaboravio, da slobodni svijet i njegov najveći vođa, predsjednik Sjedinjene Države, stoje uz njih.”

Poljski predsjednik također je rekao da je Bidenov posjet poslao signal Moskvi jer Rusija nastavlja kršiti međunarodna pravila i napadati ukrajinske rezidencije i infrastrukturu. Duda je izrazio zahvalnost i u ime građana svoje zemlje, “jer vjerujem da poljski narod to vidi i kao zahvalnost za doprinos koji smo dali u izgradnji sigurnosti u našem dijelu Europe”, rekao je Duda.

Biden je u utorak počeo posjet Poljskoj gdje bi u Varšavi poslijepodne trebao održati govor. U srijedu bi se u poljskoj prijestolnici trebao sastati sa šefovima država i vlada devet zemalja istočnog krila NATO-a.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori