Zastupnik DF-a Mahir Mešalić zaprijetio građanskom BiH: Prije će bit građanska nego Herceg-Bosna

Vrijeme:54 sec

 

Žestoka rasprava između zastupnika DF-a Mahira Mešalića i zastupnika HSS BiH Marija Karamatića u koju su uključili i zastupnik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž te Mešalićeva stranačka kolegica Alma Kratina povela se na današnjem zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Krenulo je za DF uobičajenim omalovažavanjima pojmova legitimnog predstavljanja i Herceg- Bosne na koje je reagirao među ostalim zastupnik HSS-a Mario Karamatić izjavivši da „ukoliko hrvatski narod u BiH ne ostvari svoju jednakopravnost, razmišljat će se u revitaliziranju Herceg- Bosne“.

Na spomen Herceg- Bosne Mešalić je otvoreno zaprijetio građanskom BiH.

„Prije će biti građanska BiH nego Herceg- Bosna“, poručio je prijetećim tonom Mešalić, a dopunila ga je stranačka kolegica Alma Kratina spominjenjem presude haaškoj šestorci u kojoj je po mišljenju zastupnika DF-a presuđeno Herceg- Bosni.

Naravno, zastupnici DF-a zaboravljaju da je Herceg- Bosna ugrađena u temelje Federacije BiH i BiH te da dogovor o uređenju BiH moraju postići legitimni predstavnici konstitutivnih naroda. Stranka u čije ime prijete građanskom za to nema ni legitimitet a ni kapacitet.

Matija Perić/VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)