LJUBIĆ: Schmidt nije vratio ni djelić prava oduzetih Hrvatima

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

“Ulazimo u novu paradigmu dogovaranja i pozitivniju fazu”, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH Božo Ljubić, osvrćući se na nikad brže formirano Vijeće ministara BiH.

Upitan nada li se kompromisu po pitanju izbornog zakona, te kako u tom pogledu vidi buduću ulogu ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića (NIP), Ljubić je za N1 kazao:

“Ja uvijek u politici imam više povjerenja u stručnjake, menadžere i sportaše. Konakovića znamo kao čovjeka sa sportskim pedigreom, iz toga vuče zdrav i kolektivni pritup rješavanju problema i do sada se na taj način ponaša”.

Slaže se da se Konaković do sada pokazao kao “najistaknutiji član Vijeća ministara BiH”, ali dodaje “da su dobre stvari kojima svjedočimo u Vijeću ministara BiH uglavnom zasluga predsjedavajuće Borjane Krišto”.

Kada je u pitanju nešto niža, federalna razina, gdje proces formiranja vlasti još traje – Ljubić sumnja da ne može doći do formiranja koncentracijske vlade u kojoj bi se našle i SDA i Osmorka.

“Koalicija stranaka HNS-a i Osmorke ima dovoljno kapaciteta da predloži i da u Zastupničkom domu FBiH izglasa vladu”, smatra Ljubić, iako, dodaje, ne smije tvrditi da će na kraju tako i biti.

Nije, kako je rekao, član HDZ-a, pa ne može tvrditi pouzdano, ali, ponavlja svoj stav da na stolu nisu pregovori HDZ-a i SDA o formiranju federalne vlade.

S druge strane, ponavlja kako Schmidtova odluka nije zakomplicirala formiranje vlasti u ovom entitetu, dok dodaje kako “nije vratio ni dijelić prava Hrvatima koje su im oduzeli njegovi prethodnici”.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)