NEDAVNO OTPUŠTEN: Pronađen mrtav ruski general

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

General bojnik Vladimir Makarov, bivši zamjenik ravnatelja Centra za borbu protiv ekstremizma ruskog ministarstva unutarnjih poslova, pronađen je mrtav u selu Golikovo u blizini Moskve. Iako ova informacija još uvijek nije službeno potvrđena, prenijeta je od strane više medija, uključujući i rusku državnu novinsku agenciju Tass.

Tijelo generala je pronađeno u kući

Centar za borbu protiv ekstremizma, poznat i kao “Centar E”, osnovan je 2008. godine kako bi suzbio političke prosvjede u Rusiji. Ruske vlasti koriste pojam “ekstremistički” za opisivanje niza oporbenih skupina, kao što je Zaklada za borbu protiv korupcije zatvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, ili medija koji su zabranjeni zbog organiziranja protuvladinih prosvjeda i širenja informacija koje se smatraju štetnim za državu.

Ruski mediji navode da je tijelo pokojnog generala pronađeno u kući. Nagađa se da je možda počinio samoubojstvo nakon što je prošlog mjeseca otpušten iz ministarstva unutarnjih poslova. Telegram kanal VChK-OGPU citirao je rođake koji su rekli da je Makarov pao u depresiju nakon što je izgubio posao. Rečeno je da je supruga pored njegovog tijela pronašla oružje, prenosi Reuters.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)