ŠEF TIMA HRVATSKIH SPASILACA: “Pucalo se blizu nas, situacija je teška, krade se sve”

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Spasilačkim ekipama u Turskoj sve veći problem stvaraju sukobi lokalnog stanovništva, uz korištenje vatrenog oružja, krađe, pljačke i intervencije vojske, potvrdio je u telefonskom razgovoru Siniša Badovinac, zapovjednik operacija na terenu hrvatskog tima za riječki Novi list.

Rekao je da je teško raditi bez pranje policije ili vojske te da je u blizini jednog od hrvatskih potražnih timova u subotu došlo do sukoba dvije veće grupe lokalnih stanovnika, bilo je i pucnjave, uplela se i vojska.

“Kolege iz Ukrajine, s kojima smo dijelili područje pretrage, bili su napadnuti tijekom potrage, a njihov zapovjednik povukao je sve snage u bazu, iz koje više ne izlaze na teren bez policijske pratnje”, kazao je Badovinac, inače zapovjednik Državne interventne postrojbe Civilne zaštite u Rijeci.

Kaže da je u gradu baš sve opljačkano, ljekarne, benzinske, trgovine. Stanovništvu se, kako je objasnio, zalihe vode, hrane, odjeće ostavljaju na ulicama svakih 100-tinjak metara kako bi ih mogli uzeti.

Hrvatski tim na terenu potpuno je opremljen i samodostatni su za deset dana. Hrvatski tim broji 41 osobu, sedam je timova s potražnim psima, a prema Hrvatskoj bi mogli krenuti tijekom nedjelje ili ponedjeljka. Nažalost, potrebe za potragama skoro više i nema.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)