Featured Video Play Icon

KARAMATIĆ: Imam informaciju da su kukaste križeve na Partizanskom groblju crtali potomci pripadnika Handžar divizije

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Predsjednik HSS Mario Karamatić se složio s izjavom predsjednika SABNOR-a Seada Đulića koji je na skupu antifašista na Partizanskom groblju u Mostaru u subotu kazao da je Mostar “izvorište antifašizma i neonacizma”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Pa mogao bi se dijelom složiti s gospodinom Đulićem. Imali smo situaciju prije par mjeseci kada su nacistički znakovi ispisani po Partizanskom groblju. I po informacijama koje ja imam to su i radili potomci pripadnika Handžar divizije, koji su se u II svjetskom ratu borili na strani fašista u Mostaru i koji su, po informacijama koje ja imam, usko vezani za SDA i džamije. I evo, ja bih zamolio ministra policije HNŽ da ovo konačko rasvjetli, da policija prijeđe na istočnu stranu, da ih privedu i da konačno završimo tu priču, kazao je Karamatić gostujući u Dnevniku RTV HB.

On je podsjetio kako Bošnjaci svako malo Hrvatima pokušavaju imputirati fašizam i podsjetio na slučaj iz Uskoplja.

– Imali smo slučaj iz Uskoplja gdje je momak došao na godišnji odmor i sam sebi išarao auto sa slovom U, križevima, ” Balije poklat ćemo vas”. Čovjek je to sam sebi uradio da optuži Hrvate. I to se ciklično ponavlja, kazao je Karamatić. A što se tiče zvjezde petokrake kojusu nosili, podsjetio bih, te navodne antifašste da im je Ratko Mladić napravio to što je napravio upravo noseći zvijezdu petokraku na kapi.

HMS/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)