Gradonačelnik Mostara Mario Kordić poslao poruku antifašistima: Sijači mržnje i podjela

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

”Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima”, napisao je Kordić na društvenim mrežama.

”Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu”, poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić reagiravši danas objavom na Facebooku na okupljanje antifašista u Mostaru.

Kordić je na ovaj način reagirao na izjavu predsjednika “Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH” Seada Đulića (rođen 1950. godine, a Drugi svjetski rat završio je pet godina prije – 1945.) koji je kazao kako je Mostar danas izvorište i centar neofašizma.

-Ni ove godine nije nam dopušteno da nakon okupljanja na Trgu Musala šetnjom krenemo prema Partizanskom spomen-groblju, o kojoj slobodi i o kojem jedinstvenom gradu mi govorimo? Mi živimo neofašizam, Mostar je danas izvorište neofašizma. Tamo gdje vlada HDZ, od antifašističkog naslijeđa nije ništa ostalo, preoravana su groblja, minirani su spomenici i deset godina poslije rata, a kreator i nositelj te politike je predsjednik HDZ-a, prema tome ne možemo reći da u ovom gradu živimo punu slobodu, rekao je između ostaloga Đulić prilikom 78. obljetnice ulaska partizanskih jedinica u Mostar.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Mostar je simbol multikulturalnosti i slobode.

Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima.

Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguce je zanemariti gnjusno nazivanje Mostara mjestom neofašizma

Oštro osuđujem takav javni govor, koji ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju. Duboko sam uvjeren smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela. Grad koji kao gradonačelnik predstavljam podržava i podržavat ce sve slobode, provoditi reforme, ali i reagirati na zlonamjerne postupke i izjave.

Vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori