Ukrajinski general: Ruske rakete ušle u zračni prostor Moldavije i Rumunjske

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Ukrajinski general je rekao da su dvije ruske rakete prešle u moldavski i rumunjski zračni prostor u petak prije nego što su ušle u Ukrajinu

Rusija je započela snažnu ofenzivu, a zračan uzbuna oglašena je u cijeloj Ukrajini. Ukrajinski general je rekao da su dvije ruske rakete prešle u moldavski i rumunjski zračni prostor u petak prije nego što su ušle u Ukrajinu. Ranije je guverner Mikolajiva Vitalij Kim također objavio na Telegramu da je raketa bila u moldavskom zračnom prostoru, javlja Guardian. Rumunjsko ministarstvo obrane priopćilo je da tek treba potvrditi izvješća.

Ministarstvo obrane Moldavije potvrdilo je da je raketa jutros prešla njezin zračni prostor. “U 10.18 projektil je preletio zračni prostor Republike Moldavije, iznad grada Mocra u Pridnjestrovskoj regiji, a kasnije i iznad grada Cosauți u okrugu Soroca, idući prema Ukrajini. Ministarstvo obrane, s nadležnim tijelima u zemlji, pažljivo prati situaciju u regiji, te oštro osuđuje narušavanje zračnog prostora Republike Moldavije”, stoji u priopćenju. U priopćenju se konkretno ne spominje da je projektil bio ruski.

Glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga, Valerii Zalužnyi, rekao je da su dvije ruske krstareće rakete Kalibr prešle državnu granicu Ukrajine s Moldavijom. Samo nekoliko minuta kasnije ove su rakete prešle zračni prostor Rumunjske, prije nego što su ponovno ušle u zračni prostor Ukrajine na mjestu gdje se sijeku granice triju zemalja. “Projektili su lansirani iz Crnog mora”, rekao je, javlja Sky News.

VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)