Featured Video Play Icon

VIDEO/ODLAZAK VELIKOG TRENERA Pogledajte dokumentarni film o Ćiri Blaževiću

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

U Ćirin život zavirio je šibenski dokumentarist Ivan Živković Žika, a film je snimljen 2009. godine kada je Ćiro bio na mjestu izbornika BiH.

Nakon duge bitke protiv karcinoma, samo dan prije svog 88. rođendana, preminuo je legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Trener svih trenera, kako su ga mnogi nazivali, obilježio je živote ne samo nogometaša već i običnih ljudi koje je svakodnevno osvajao svojim manirima, šarmerskim pristupom, vedrim duhom i humorom. U dio života nenadmašnog Ćire zavirio je i šibenski dokumentarist Ivan Živković Žika koji je napravio film o njemu. Radi se o filmu koji je snimljen 2009. godine kada je trener svih trenera bio na mjestu izbornika BiH.

– Snimali smo ga nekoliko dana prije i za vrijeme odlučujuće utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u JAR 2010. koju su “zmajevi” igrali protiv Portugala. Napravljen je u tzv. cinéma vérité stilu. Imali smo izuzetno dramatičan događaj i odlučili smo se zalijepiti kamerom uz Blaževića jer smo znali da ćemo dobiti hrpu emocija, nervoze, vrhunske drame i – humora. Sve je to bilo zahtjevno izvesti jer smo poprilično ”na divljaka” došli u Bosnu to snimati – rekao je Živković ranije o filmu koji traje 50 minuta.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori