MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BiH KONAKOVIĆ: Kreće zakonito razrješenje ravnatelja OSA; Nikšić će biti mandatar nove Vlade FBiH

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković obratio se novinarima nakon današnje sjednice Vijeća ministara BiH.

Na današnjoj sjednici je bilo 60 točaka dnevnog reda.

– Puno točaka i puno procedura, neke točke nismo prihvatili od bivše vlasti – rekao je Konaković i nastavio:

– Kreće zakonito razrješenje ravnatelja OSA-e, treba zasjedati odbor na kojem kreće procedura razrješenja i imenovanja. Danas smo se to vrlo lako usuglasili. O imenima nećemo govoriti, sve o čemu ste špekulirali nisu ta imena, prenio je Avaz.

Govoreći o novim imenovanjima, Konaković je rekao da su ovo sve ljudi kojima su mandati istekli davno.

Stekao uvjete za mirovinu

– Važno je skloniti pritisak – rekao je i dodao da je štetno da ovaj ravnatelj OSA-e (Osman Mehmedagić) ostane na dužnosti.

Naveo je da se često konzultira sa svima, kao i s međunarodnim faktorima, ali da nitko izuzev BiH ne donosi odluke.

– Ravnatelju OSA-e je istekao mandat, on je stekao uvjete za mirovinu- rekao je Konaković.

O spasilačkim timovima i njihovom odlasku u Tursku kazao je:

– Na ovoj točki smo se najduže zadržali. Kolega Nešić kaže da niti od jedne razine vlasti nije dobio zahtjev za reakciju – rekao je Konaković i dodao da su obje entitetske vlade preuzele veliku odgovornost jer ako se netko od spasilaca tamo ozlijedi pitanje je tko će snositi troškove jer je to trebalo ići preko Koordinacije za koje je zaduženo Ministarstvo sigurnosti koje nije dobilo nijedan zahtjev.

Većina u federalnoj vladi

– Imamo većinu u federalnoj vladi – potvrdio je Konaković i rekao da su potpisi skupljeni te da je Nikšić mandatar za sastav nove Vlade.

Odnose u BiH neće uređivati veleposlanik Rusije niti bilo tko drugi – rekao je odgovarajući na njegove izjave o NATO-u i BiH.

Konaković je na kraju rekao kako se nada da će biti ratificiran sporazum BiH i Kosova o prelasku granice s osobnim dokumentima.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori