INSTITUT ZA RAT/Počela je nova velika ruska ofenziva u Ukrajini

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Institut za rat objavio je da su ruske snage započele novu veliku ofenzivu, i to na istoku Luhanske regije.

“Ruske snage ponovno su preuzele inicijativu u Ukrajini i započele svoju sljedeću veliku ofenzivu u Luhanskoj oblasti.

Tempo ruskih operacija duž linije Svatove-Kreminna u zapadnoj Luhanskoj oblasti značajno se povećao tijekom prošlog tjedna, a ruski izvori naširoko izvještavaju da konvencionalne ruske trupe napadaju ukrajinske obrambene linije i neznatno napreduju duž granice Harkivsko-Luhanske oblasti, posebno sjeverozapadno od Svatova u blizini Kupjanska i zapadno od Kreminne”, piše ISW.

“Geolocirane snimke potvrdile su ruske uspjehe u području Dvorične sjeverozapadno od Svatova. Čini se da je rusko vojno zapovjedništvo u potpunosti angažiralo elemente nekoliko konvencionalnih divizija u odlučujućim ofenzivnim operacijama duž linije Svatove-Kreminna.

Elementi nekoliko pukovnija 144. i 3. motostreljačke divizije (20. kombinirana armija, Zapadna vojna oblast) i pukovnije 90. tenkovske divizije (Središnja vojna oblast), potpomognuti elementima 76. zračno-desantne divizije i neodređenim elementima Južne vojne oblasti, provode ofenzivne operacije duž cijele linije Svatove-Kreminna i navodno napreduju protiv ukrajinske obrane”, dodaje ISW.

“Predanost značajnih elemenata najmanje tri glavne ruske divizije ofenzivnim operacijama u ovom sektoru ukazuje na to da je ruska ofenziva započela, čak i ako ukrajinske snage za sada sprječavaju ruske snage da osiguraju značajne dobitke”, zaključuje se u izvještaju.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

hb.hteam.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)