YUGOZOMBOIDI pobjednici Global Game Jama u Rijeci

Vrijeme:2 min, 18 sec

YUGOZOMBOIDI mladog riječkog trojca Badurina/Škrobo/Perković pobjednička je igra ovogodišnjeg, četvrtog Global Game Jama u Rijeci.

Cilj događanja bio je za jedan vikend (3.-5. veljače) izraditi igru takoreći od 0 do pune funkcionalnosti, a u Hrvatskoj se simultano stvaralo igre u Zagrebu, Rijeci i Novskoj. Do sada se Global Game Jam održao u RiHubu, CTK i Porinu, a ovom prigodom ponovno ga je ugostio Centar za tehničku kulturu na idealnoj lokaciji gdje se provode edukacije u području tehnologija.  Global Game Jam je jedna od najvećih svjetskih kreativnih događanja s ciljem stvaranja igre u jednom vikendu. Rekordne, 2020. godine GGJ održao se na 934 lokacije u 118 zemalja, a rezultat je bilo 9,601 igrica.

U Rijeci se Global Game Jam organizira od 2018. godine, a ove se godine održao u Centru za tehničku kulturu u centru Rijeke, u organizaciji Udruga proizvođača igara PGŽ, a sponzorski su ih podržali 3.zmaj, Dvolver, Crane 51, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, Akademija primijenjenih umjetnosti i Restoran Grill Lovorka.

Generalni sponzor: Big Box.

YUGOZOMBOIDI
Vodeći programer: Franjo Badurina
Art & Glasovi:  Antonio Perković
Programer: Ivica Škrobo

IDEJA

Na ideju za Yugozomboide došao je Franjo Badurina: „S obzirom da je ovogodišnja tema globalnog game jama bila korijeni, a natjecanje u Rijeci, smatrao sam da je vrijeme za kroz šalu istražiti korijene riječke jugonostalgije. Igra je smještena na Školjiću. U početku smo projekt mislili nazvati Crvena Rijeka, ali brzo smo igru preimenovali u Yugozomboidi, prvenstveno kao humor na govor Željka Glasnovića u Hrvatskom saboru.“

TIM

Pobjedničku ekipu čine Ivica Škrobo – programer, Antonio Perković – digitalni 2D Artist, i Franjo Badurina – glavni programer i 3D Environment Artist, odnosno Tehnički umjetnik. Sva trojica radili su zajedno u industriji video igara, stoga su već bili uhodana ekipa. Ivica Škrobo i Antonio Perković trenutno rade za Gamio.gg, a Franjo Badurina je freelancer na raznim projektima u domeni programiranja i 3D dizajna.

POTEŠKOĆE U RAZVOJU
„Koristili smo se svakim trikom kojeg znamo da napravimo što kvalitetniju igru u samo 48 sati. Igru je bilo potrebno predati u Nedjelju do 18h, a u 16:45 nam je cijeli projekt prestao funkcionirati. Morali smo se vratiti na raniju verziju čime smo izgubili cijelo zadnje poglavlje u kojem se igrač suprotstavi glavnom negativcu naše igre, Maršalu u bijeloj limuzini! Osim toga, tek na ocjenjivanju shvatili smo da nam ne radi završni ekran, no već radimo na ispravcima. Igru u trenutnoj verziji moguće je preuzeti na stranici Globalnog game jama: https://globalgamejam.org/2023/games/yugozomboid-4

DALJNJI RAZVOJ
Igru ćemo nastaviti razvijati, i to ovaj put od nule kao multiplayer naslov za do 4 igrača – takozvani Co-op. Razvoj igre za sad možete zapratiti na Facebook stranici, Yugozomboid.

 

Facebook stranica https://www.facebook.com/yugozomboid

 

Vedrana Spadoni Štefanić/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)