ŠEFA IZASLANSTVA EU/ Sattler čestitao ministrici Bošnjak i poželio napredak BiH ka EU

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Sarajevu sa voditeljem Izaslanstva Europske unije i specijalnim izaslanikom EU u BiH Johannom Sattlerom. Dužnosnici su razgovarali budućoj suradnji kao i zajedničkim aktivnostima u narednom mandatu.

 

Veleposlanik Sattler čestitao je Dubravki Bošnjak na imenovanju za ministricu civilnih poslova Bosne i Hercegovine te poželio uspješan mandat, izražavajući uvjerenje u nastavak uspješne suradnje i daljnji napredak Bosne i Hercegovine na njenom europskom putu.

Ministrica Bošnjak zahvalila je veleposlaniku Sattleru na njegovom dosadašnjem snažnom doprinosu i kontinuiranoj potpori europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine ističući značaj nedavno dobivenog kandidatskog statusa. Taj iskorak kao i nastavak reformskih procesa u BiH zasigurno će dati pozitivan signal međunarodnoj zajednici, ali i građanima BiH da su itekako dio europske obitelji, naglasila je Bošnjak.

Tijekom razgovora posebna pozornost posvećena je području zdravstva i nastavku realizacije milijunskih projekata koji će doprinijeti jačanju zdravstvenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Ministrica je kazala kako će među prioritetima Ministarstva civilnih poslova BiH, i u predstojećem razdoblju, biti aktivnosti vezane za programe i projekte Europske unije koji će pružiti mogućnost subjektima iz Bosne i Hercegovine pristup bespovratnim sredstvima iz područja znanosti, istraživanja, kulture, tehnologije i inovacija.

Također, sugovornici su razmijenili i mišljenja o važnosti teme obrazovanja i neophodnost reformi unutar ovog područja kako bi se obrazovni sustav uskladio s potrebama tržišta rada.

Na koncu, ministrica Bošnjak iskazala je jasnu i nedvojbenu opredijeljenost i spremnost za rad na svim poljima iz nadležnosti Ministarstva civilnih poslova kako bi se što prije ispunili nužni uvjeti za punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori