UŽIVO/Milanović kritizirao zalihe vojne opreme: ‘Stanje nije dobro. Netko bi trebao odgovarati’

Vrijeme:2 min, 34 sec

 

Svečani je ispraćaj 3. hrvatskog kontingenta koji odlazi u Litvu organiziran u Vojarni “Pukovnik Predrag Matanović”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjeluje danas, od 9 sati, u Petrinji na svečanom ispraćaju 3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi. Svečani je ispraćaj organiziran u Vojarni “Pukovnik Predrag Matanović”, a predsjednik Republike održao je prigodni govor. Nakon svečanosti, Milanović se obratio medijima.

Predsjednik Milanović uvodno se osvrnuo na zalihe vojne opreme koje su, kako navodi, “bijedne”. “Imamo samo streljivo do 16 ili 17 kilometara, to je razina Drugog svjetskog rata. Tko je kriv za to? Tko je upozoravao? Stanje nije dobro, nemamo oklopa uopće”, rekao je.

“To je stanje u kojem se nalazimo i za njega bi netko trebao odgovarati. Spasio sam Bradleye, sad ćemo ih vidjeti jer su u nedorađenom stanju. Ovo što mi uvozimo će tek biti reparirano. Ne bi ih vidjeli da se pitalo ovog, Plenkovića ustvari. Ne bi ništa bilo da nisam taj slučaj bacio na stol i onda je izašlo u javnost pa je Plenković shvatio tko mu je ministar”, dodaje.

Milanović se osvrnuo na prepisku Josipe Rimac i Gabrijele Žalac a u kojoj su intenzivno spominjale osobu “AP”.

DRUGI PIŠU**: Telegram: “AP” u dopisivanju Rimac i Žalac o projektima kojima se bavi sud mora da je Andrej Plenković!

“Koliko je vremena prošlo. To su cure kalibrirane za veliki domet. Znamo da Rimac nije bilo tko, njihove veze s ovom malom koja je otišla kod Ursule su duboke. Ljudi su krali k’o veliki i sad u razgovoru dviju visokih dužnosnica čujemo da spominju AP-a. Ako nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković”, kaže.

“To postoji, to je materijalni dokaz. Ne mogu zamisliti takav razgovor vođen između Linića i Grčića, nezamislivo. Ja sam bivši premijer, imao sam vladu čvršću od ove. Da dvoje mojih ministara tako razgovara, meni je to nezamislivo, a ove dvije o tome najozbiljnije razgovaraju. Stvar je uznemiravajuća. Što je s tim postupkom? Što je s Banožićem? Neće se zaboraviti”, dodaje.

Ranije danas, ministar obrane Mario Banožić razgovarao je s vojnikinjama i vojnicima uoči njihovog odlaska u područje NATO aktivnosti u Litvu. Kako je naveo na svom Facebook profilu, poručio im je da, kao ministar obrane, stoji iza svakoga od njih i kako su im vrata Ministarstva obrane uvijek otvorena.

Predsjednik Milanović prošlog se tjedna, podsjetimo, obratio medijima nakon posjeta AD Plastik Grupi, tvrtki koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju. Osvrnuo se na izjavu njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock koja je izjavila da se vodi rat protiv Rusije, ali ne i međusobno.

“Ja to nisam znao. Sretno ovog puta, ali mi nismo u ratu ni sa kim. Očekujem da nju pohvali Lavrov. Očekujem da joj Putin dodijeli medalju, Lavrov zaprosi, a da Grlić Radman bude kum. To je ta ista ekipa u Bundestagu koja je ljetos donijela rezoluciju o BiH u kojoj se bezobrazno miješaju u unutarnje poslove strane zemlje”, ustvrdio je tada.

Vecernji.hr, Danijel Prerad/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)