U BLIZINI MOSKVE/Srušio se helikopter koji prevozi Putina

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući predsjednika Vladimira Putina, se srušio prilikom slijetanja kod Moskve.

Helikopter Mil Mi-8 udario je o tlo dok je u petak slijetao u međunarodnu zračnu luku Vnukovo, u blizini ruske prijestolnice, javlja ruska državna novinska agencija Interfax.

Koristi se za prijevoz dužnosnika

Zrakoplovna publikacija Aerotime Hub izvijestila je da je helikopter pripadao posebnom odredu Rusija, koji upravlja zrakoplovima koji se koriste za prijevoz ruskih vladinih dužnosnika.


Hitna služba koju je citirao Interfax rekla je da “prema preliminarnim podacima ima žrtava”, no citirala je i izvor iz zračne luke koji je rekao da u incidentu nitko nije ozlijeđen.

“Prilikom slijetanja helikopter je zahvatio propeler na tlu i oštetio se repni dio”, rekao je agenciji izvor iz zračne luke.

Ruski Telegram kanal Mash objavio je sliku koja navodno prikazuje helikopter s natpisom “Rusija” i lopaticama repnog rotora koje su očito odsječene.

Putin često u helikopterima

“Prema našim informacijama, radi se o Mi-8MTV-1, proizvedenom 2013. godine, koji može prevoziti 22 putnika”, piše na Telegramu.

Helikopteri često prevoze Putina po Rusiji nadopunjujući njegovu flotu zrakoplova Il-96 i drugih mlažnjaka.

Interfax je rekao da su teško slijetanje mogli uzrokovati loši vremenski uvjeti ili kvar opreme. Ukrajinska novinska kuća Ukrajinska pravda objavila je da se radi o pogrešci pilota.

 

hms.ba/https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)