PREDSJEDNIK DONJEG DOMA DUME VOLODIN/Slanje novog oružja Ukrajini može dovesti do svjetske katastrofe

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta u nedjelju je upozorio da će zapadne isporuke oružja Ukrajini voditi u globalnu katastrofe, a argumente protiv korištenja oružja masovnog uništenja učiniti neodrživima.

Vjačeslav Volodin, predsjednik Dume i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, upozorio je da podrška Sjedinjenih Država i NATO-a Ukrajini vodi svijet u “užasan rat”, prenijela je Hina.

“Ako Washington i zemlje NATO-a isporuče oružje koje će se koristiti za napade na gradove i pokušaje zauzimanja naših teritorija, kao što se prijeti, to će voditi so odmazde upotrebom snažnijeg oružja”, napisao je Volodin na aplikaciji Telegram.

“Neodrživi su argumenti da nuklearne sile do sada nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima. Neodrživi su zato što se te države nisu suočile sa situacijom u kojoj se prijetilo sigurnosti njihovih građana i teritorijalnoj cjelovitosti zemlje.”

Zapadni saveznici prošli su tjedan obećali novu milijarde dolara vrijednu vojnu pomoć Ukrajini, iako nisu uspjeli uvjeriti Njemačku da povuče veto na isporuku borbenih tenkova Leopard njemačke proizvodnje.

Berlin oklijeva u slanju svojih tenkova Ukrajini, ali i u odobrenju drugim državama koje ih posjeduju da to učine.

Volodinova izjava uslijedila je nakon slične prijetnje prošlog tjedna Dmitrija Medvedeva, bivšeg ruskog premijera i predsjednika.

Volodin je predsjednik donjeg doma parlamenta od 2016., a prethodno je bio dužnosnik u vladi. Kao član Putinova Vijeća sigurnosti, ima redovit pristup predsjedniku.

“Isporuke ofenzivnog oružja kijevskom režimu dovest će do globalne katastrofe”, zaključio je.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori