Već 400.000 prijava za Svjetski dan mladih u Lisabonu

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Prema pisanju austrijskog Kathpresa, pola godine prije početka, oko 400.000 mladih prijavilo se za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih u Lisabonu. U video poruci pripremnim skupinama u petak Papa Franjo je pohvalio brojne prijave koje su ga ispunile radošću.

Austrijski biskup mladih Stephan Turnovszky također vas poziva da s njim i mladima iz cijele Austrije putujete na Svjetski dan mladih. Dolazak je od 25. srpnja do 31. srpnja autobusom iz Feldkircha ili Bregenza (od 18 sati), preko Taizea, Lourdesa, Salamance ili Madrida do Lisabona, povratni let predviđen je za 7. kolovoza.

Nadbiskupije i zajednice diljem Austrije pozivaju vas na zajedničko putovanje na internetskoj stranici WYD-Austria, na primjer Križni red u biskupiji Innsbruck i samostan Kremsmünster.

Papa Franjo je u video poruci također pozvao mlade da u svom životu uvijek gledaju u daljinu i ne grade zidove. Otvorite svoje srce drugim kulturama, drugim dječacima, drugim djevojkama koje će biti također na ovom Svjetskom danu mladih“, apelirao je Papa na mlade. Papa Franjo je bio prvi sudionik koji se prijavio za veliki događaj krajem listopada.

37. Svjetski dan mladih održat će se u Lisabonu od 1. do 6. kolovoza 2023. godine. Zbog pandemije korone veliki katolički događaj odgođen je s 2022. na 2023. godinu. Papa Ivan Pavao II (1978.-2005.) ustanovio je Svjetske dane mladih 1985. godine. Svake godine dotični poglavar Katoličke crkve poziva mlade kršćane iz svih dijelova svijeta na susret s određenim geslom. Svjetski dani mladih organiziraju se naizmjenično u manjim razmjerima u lokalnim biskupijama i otprilike svake treće godine kao veliki svjetski skup. Papa Franjo je nazočio na tri prethodna takva skupa, 2013. u Rio de Janeiru u Brazilu, 2016. u Krakovu u Poljskoj i 2019. u Panami, dosad najmanjoj zemlji koja je bila domaćin Svjetskog dana mladih. 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)