NAŠA STRANKA/Najavama “bunta naroda” SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Nastavljaju se reakcije na izjave potpredsjednika SDA Edina Ramića koji je kazao kako će, ukoliko interesi države budu izdani nakon što stranke Osmorke formiraju vlast bez izbornog pobjednika, SDA predvoditi “bunt naroda”.

“Najavama pobune zbog navodne izdaje državnih interesa, SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor. Podsjećamo SDA da su državni interesi neodvojivi od interesa građanki i građana, a interes građanki i građana je bolji život u svim njegovim segmentima”, istaknuli su iz Naše stranke.

Smatraju da je SDA kriva jer su nadu građana da je bolji život u BiH moguć izdali te da su oni zbog toga počeli odlaziti.

“Pod izgovorom da brane državne interese, SDA brani karijerizam i pozicije svojih kadrova, nerijetko stečene lažnim diplomama, brane naštimane tendere preko kojih su se nabavljali neupotrebljivi respiratori, brane propale projekte – od Termobloka 7 do tunela Hranjen, itd.”, naglasili su.

Najavljuju iz Naše stranke da će građanima vratiti vjeru u mogućnost boljeg života u BiH.

“U tome nas neće spriječiti nikakva ulica. Opravdavamo i omogućit ćemo svaki protest građanki i građana i što više njihovih zahtjeva nastojat ćemo realizirati, ali ćemo na svaku političku zloupotrebu takvih protesta i njihov skretanje u nasilje sistemski spriječiti”, zaključili su.

 

hms.ba/https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori