Featured Video Play Icon

ZUKAN HELEZ/Kandidat Osmorke za Klub Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH bit će SDP-ov Jugoslav Brdar

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za ministra obrane BiH Zukan Helez izjavio je kako će kandidat Osmorke za izaslanika u Klub Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH biti predsjednik Županijskog odbora SDP BiH Hercegbosanske županije Jugoslav Brdar, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Mislim da je sad najinteresantnije koga će Osmorka delegirati u državni Dom naroda, u Klub Hrvata, mislim da će to biti Jugoslav Brdar, da je tako dogovoreno. Istaknuti član SDP-a, tako da od onih najava ovih dušebrižnika da ćemo mi prepustiti HDZ-u tog delegata, to nije točno”, kazao je Helez za TVSA.

Klub Hrvata u Domu naroda Federalnog parlamenta ima 23 izaslanika. Da bi bio izabran u Klub Hrvata Parlamenta BiH kandidat mora dobiti najmanje 4 glasa. HDZ BiH ima 14 izaslanika, HDZ i HNP zajedno 4, a Osmorka 5 iz pet različitih stranaka, koji su izabrani bošnjačkim glasovima iz pet većinski bošnjačkih županija. To su Tanja Šantić (NES), Silvija Banović (NiP), Marina Mujkanović (SDP), Berina Fejzić (BNS) i Damir Marjanović (Za nove generacije).

Kandidati HDZ BiH za Dom naroda Parlamenta BiH su; Dragan Čović, Zdenko Ćosić, Marina Pendeš i Ivo Vincetić, kandidat koalicije HDZ 1990- HNP je Ilija Cvitanović, a “Osmorke, prema izjavi Zukana Heleza Jugoslav Brdar.

U intervjuu za Klix.ba predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je da će izaslanik njegove stranke glasati za SDP-ovog kandidata. No podsjetimo, nedavno je zastupnik stranke Za nove generacije Zlatko Miletić kazao da će i ta stranka imati kandidata za Klub Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH.

Izbor izaslanika za Dom naroda Parlamenta BiH, treba bi se obaviti na nastavku konstituirajuće sjednice federalnog Doma naroda, koja bi se trebala održati 27. siječnja.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)