Featured Video Play Icon

O IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA ČOVIĆ/Trebamo uzeti samo jedan od modela koji je već bio dogovoren na pregovorima u Neumu i Sarajevu

Vrijeme:54 sec

 

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona Čović je spomenuo da treba, prema potpisanom sporazumu između HDZ BiH i Osmorke rješiti pitanje domova naroda i Predsjedništva BiH odnosno izbora hrvatskog predstavnika u tu instituciju, prenosi HMS.

– Već imamo nekoliko modela dogovorenih tijekom neumskih i sarajevskih pregovora i samo se trebamo odlučiti za neki od tih modela. Nakon što formiramo Vladu FBiH, okrećemo taj pješčani sat i počinje teći rok od šest mjeseci. Ja sam uvjeren da ćemo mi to vrlo brzo riješiti, kazao je Čović u emisiji Kompas RTV Herceg Bosne.

Dodao je kako, na žalost u Klubu Ostalih nema ni jednog predstavnika nacionalnih manjina, te da treba riješiti i pitanje njihove zastupljenosti.

Upitan je li međunarodna zajednica svjesna tog problema da Hrvatima drugi nameću člana Predsjedništva BiH Čović je odgovorio:

Na ovim pregovorima koje smo vodili predstavnik SAD uvijek bi na početku rekao: Ovdje smo da riješimo pitanje legitimnog predstavljanja hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH. To se odnosi na onaj mostarski sporazum, na koji smo potpise stavili ja i predsjednik Izetbegović, kazao je Čović.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori