DOPREDSJEDNIK SDA SOFTIĆ: Trojka će podržati četvrtog izaslanika HDZ BiH za Dom naroda Parlamenta BiH

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Najava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića da će ta stranka imati četiri izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH može znači samo jedno, a to je da će SDP i Narod i pravda podržati izaslanika HDZ-a BiH, naveo je u pisanoj izjavi za javnost potpredsjednik SDA Safet Softić.

“Ukoliko to zaista urade, a uzimajući u obzir da je SDP već isporučio SNSD-u četvrtog izaslanika u Domu naroda, HDZBiH i SNSD će imati potpunu kontrolu u procesu donošenja odluka”, kazao je Softić.

Pozvao je stranke “Trojke” da odustanu od ove, kako kaže, opasne namjere koja će “predsjednike tih stranaka možda dovesti u ministarske fotelje, ali će državu Bosnu i Hercegovinu dovesti u milost i nemilost SNSD-a i HDZ-a”.

Tvrdi i da isporučivanje Doma naroda ovim strankama znači svjesno i proračunato djelovanje protiv državnih interesa.

“Upravo su dužnosnici Trojke bili najglasniji kritičari SDA u proteklom mandatu, služeći se pri tome neistinama da je SDA omogućila HDZ-u izbor četvrtog izaslanika. Ono što su tada kritizirali i na čemu su skupljali glasove građana, danas očigledno namjeravaju provesti u djelo.

Krajnje je vrijeme da se čelnici Trojke urazume i da prestanu bespogovorno pogodovati SNSD-u i HDZ-u u zamjenu za vlast jer posljedice njihove snishodljivosti naspram ovih stranaka će vjerojatno nanijeti nepopravljivu štetu Bosni i Hercegovini i njenim građanima”, zaključio je SDA-ov dopredsjednik Safet Softić u pismenoj izjavi dostavljenoj medijima.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori