VELEPOSLANSTVO SAD/Dodikov komentar o Biseri Turković da joj je “svaka za šamara”, “neprikladan i mizogin”

Vrijeme:53 sec

 

Američko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini oštro je reagiralo na jučerašnju izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je u svom maniru komentirao stav ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o dodjeli ordena RS Vladimiru Putinu, kazavši da joj je “svaka za šamara”. Iz veleposlanstva SAD su Dodikovo ponašanje ocijenili “neprikladnim i mizoginim”.

“Jednog dana Milorad Dodik kaže kako želi ‘mirnu i poštovanu RS’, a već drugog dana predlaže kako je ispravan odgovor na političko neslaganje s ministricom vanjskih poslova BiH da ju ošamari. Njegovo spominjanje nasilja nad ženama je neprikladno i mizogino”, navodi se u reakciji Veleposlanstva Sjedinjenih Država.

Dodaju kako se “loše odražava na RS to što se njen predsjednik oslanja na ovakvo neuljudno ponašanje da bi argumentirao i odgovorio kritičarima”.

Podsjećamo, Turković je iznijevši svoj stav o dodijeljivanju ordena RS ruskom predsjedniku kazala kako se radi o “uvredi ljudskoj prisojnosti”, te da to pokazuje “rastući ruski maligni utjecaj u regiji”.

Dodik je promptno odgovorio, rekavši kako postoji narodna izreka “svaka joj je za šamara”.

 

hms.ba/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori