Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: Svi ključni dokazi da su u vrijeme „Oluje“ Srbi dragovoljno napustili Hrvatsku

Vrijeme:2 min, 34 sec

 

U znanstvenom članku na engleskom jeziku objavljeni svi ključni dokazi da su u vrijeme „Oluje“ Srbi dragovoljno napustili Hrvatsku

 

”S lažima možete stići jako daleko, ali ne nadajte se povratku nazad”

                                                                                  (Židovska poslovica)

Nakon temeljitog istraživanja, dvoje znanstvenika, vrhunskih povjesničara, dr.sc. Ante Nazor i dr.sc. Andrijana Perković Paloš, objavili su znanstveni rad: Analysis of the reasons for the departure of a part of the Serb minority from Croatia  during Operation Storm in August 1995 (Analiza razloga odlaska dijela srpske manjine iz Hrvatske za vrijeme operacije „Oluja“ u kolovozu 1995.);(slobodan pristup na: http://st-open.unist.hr/index.php/st-open/article/view/90/64).

Taj članak jasno razotkriva i dokazuje ono što hrvatska javnost zna, a znaju i Srbi, samo i dalje uporno lažu da su „otjerani“. Otišli su iz Hrvatske dragovoljno, pripremljeno i zauvijek, jer nisu htjeli živjeti u slobodnoj i samostalnoj državi Hrvatskoj. Kad već nije mogla biti Srbija, neće u njoj živjeti.

Dokazi koji se navode u članka su brojni i potpuni, a pozivaju se na izvorne dokumente. Ti dokumenti uključuju srpske, hrvatske i međunarodne izvore, dakle i službene dokumente „Republike Srpske Krajine“, članke iz srbijanskih i crnogorskih medija, objavljene procjene i komentare srbijanskih političara i svjedočanstva Srba koji su napustili Hrvatsku. Ukratko, dokazi koje članak donosi razotkrivaju srpsku propagandu kao lažnu i čine je nekorisnom i glupom.

Taj članak treba proučiti, kopirati i proširiti, jer predstavlja dokaze da su optužbe iz Beograda neistinite. Posebno je to važno jer Srbija snima film i seriju o „zločinačkoj Oluji“, s ciljem da Hrvatsku sramoti na međunarodnoj razini. To je pokušala i s filmom „Dara iz Jasenovca“, a onda su taj film, kao jeftinu protuhrvatsku propagandu, razotkrili upravo američki stručni izvori:

1) https://variety.com/2021/film/reviews/dara-of-jasenovac-film-review-dara-iz-jasenovca-1234890745/

2) https://www.latimes.com/entertainment-arts/movies/story/2021-02-04/review-dara-jasenovac-holocaust-drama-serbia

3) https://forward.com/culture/463544/dara-of-jasenovac-serbian-oscar-controversy-genocide-holocaust-croatia/?gamp&__twitter_impression=true.

(Ispišite i sačuvajte i – proširite i te članke!)

Zahvaljujući hrvatskim povjesničarima A. Nazoru i A. Perković Paloš, za razotkrivanje prljave srbijanske propagande i obranu Hrvatske na međunarodnoj razini ne će nam trebati američka objektivnost, jer sad imamo dokaze i o istini o odlasku Srba u „Oluji“. Zato taj članak treba sačuvati i širiti po svijetu i prije i nakon što je pojavi srbijanski film sa srbijanskim lažima.

Dobrica Ćosić (srpski Otac nacije) uz ostalo ističe da je Laž u samom biću Srbina”, te “Laž je srpski državni interes” i u stilu Josepha Goebbelsa piše i govori kako u Srbiji “svaka laž na kraju postaje istina”.

Zato je jako važno da se širenjem pouzdanih dokaza o hrvatskim istinama što više hrvatskih građana uključi u obranu Hrvatske od srbijanskih objeda. Posebno se to odnosi na dokaze objavljene u obliku znanstvenih članaka u znanstvenim časopisima i na engleskom jeziku, jer takvi članci predstavljaju neupitne dokaze, a srbijanska protuhrvatska politika cilja na sramoćenje Hrvatske primarno na međunarodnoj razini.

 

Uključite se!

Prof. dr. sc. Mihovil Biočić

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)