VRAĆEN S GRANIČNOG PRIJELAZA: Srpskom patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

 

Srpski patrijarh Porfirije je danas nešto nakon 14:30 vraćen s graničnog prijelaza Merdare. Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručuje da je ovim potezom nasilje kosovskog premijera Albina Kurtija nad srpskim narodom doseglo neviđene razmjere.

Nakon rutinske kontrole sa srpske strane granice, na kosovskoj strani je automobil patrijarha Porfirija i njegovih suradnika izdvojen sa strane iz kolone, a putnicima je rečeno “da čekaju”, prenosi N1 Srbija.

Nakon četrdesetominutnog zadržavanja patrijarhu Porfiriju nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, zbog čega se sa suradnicima morao vratiti u Srbiju.

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je Porfiriju Priština zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju. “Njegova Svetost je fizički vraćena s prijelaza Merdare. Ovim je Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmjere”, napisao je Petković na Twitteru.

“Uskratiti pravo poglavaru SPC-a, čovjeku koji propovijeda ljubav i mir, da boravi u svom domu u Pećkoj Patrijaršiji, gdje se nalazi viševjekovno sjedište srpskih patrijarha, zločin je kakvom suvremena civilizacija nije svjedočila. Albanski zulumćari su danas ušli u anale povijesti”, naglasio je Petković.

Inače, vlasti u Prištini zabranile su jučer patrijarhu Porfiriju da otputuje u Pećku patrijaršiju.

 VL/https://www.vecernji.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)