Featured Video Play Icon

PROPAGANDA ZLA: Pogledajte božićnu poruku ruske državne televizije Europljanima

Vrijeme:59 sec

 

Ruska televizija Russia Today, koja je pod kontrolom Kremlja, objavila je video “božićne čestitke” Europljanima. Na Twitteru ju je objavio BBC-jev novinar Francis Starr, koji se bavi praćenjem ruskih državnih medija:

“Oh, bože. Ruska državna televizija ima božićnu poruku za Europljane”, objavio je Starr u tvitu uz video.

Video prikazuje tri Božića u jednoj obitelji u Europi. Tako Russia Today Božić u obiteljskom domu u Europi prikazuje uz puno svjetla, lampice koje svijetle na božićnom drvcu. Roditelji oduševljenoj kćeri za Božić poklanjanju hrčka. Potom se prikazuje Božić ove godine, u kojem je obitelj u polumraku, a otac kotač od hrčka koristi za napajanje božićnih lampica strujom.

Mračna vizija ruske državne televizije

No, najmračniju budućnost Europi Russia Today zamišlja za Božić 2023. godine, kad otac i kćer sjede za blagdanskim stolom u kapama i kaputima, a majka servira objed koji, blago rečeno, ne izgleda ukusno. Ispostavlja se da je za Božić skuhala hrčka kojeg su kćeri poklonili 2021. godine.

Propagandni uradak završava porukom: “Sretan antiruski Božić! Ako vam vaši mediji ne govore kamo ovo sve ide, Russia Today je dostupan preko VPN-a.”

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)