ŠIROKI BRIJEG: Nadležne službe istražit će okolnosti događaja u Dječjem vrtiću ‘Trnoružica’

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Grad Široki Brijeg upoznat je sa situacijom i događajem u Dječjem vrtiću “Trnoružica” te su poručili kako će poduzeti sve potrebne mjere, a nadležne službe istražit će i utvrditi sve okolnosti.

Podsjetimo, na internetu se pojavila snimka iz Širokog Brijega na kojoj maleni dječak s Downovim sindromom sjedi u hodniku vrtića “Trnoružica”, dok se u pozadini čuju ostala djeca koja sudjeluju na božićnoj priredbi.

Majka djeteta je optužila vrtić kako djetetu nisu dali sudjelovati u predstavi, a iz vrtića su poručili kako je majka “stvorila neistinit narativ” te “svi djelatnici vrtića odgovorno tvrde da nikome od njih nije bila namjera izolirati dijete od ostale djece niti je bilo tko od djelatnika odveo dijete u garderobu.”

“Žao nam je zbog cijele situacije. Svako dijete treba zaštiti jer su djeca nešto najvrijednije što imamo. Grad Široki Brijeg uvijek je bio podrška djeci s poteškoćama u razvoju. Institucionalnim djelovanjem podržavali smo i još ćemo više podržavati sve institucije koje rade i pomažu razvoju naše najranjivije skupine društva”, priopćeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

Naglasili su kako u Širokom Brijegu djeluje Dom Marija naša nada (dom za djecu s poteškoćama u razvoju), koji od Grada ima podršku u svakodnevnom radu, što je dokaz, kako se navodi, da Grad Široki Brijeg ima senzibilitet prema najranjivijim skupinama.

“Podržavamo i sve udruge koje su svoj fokus stavili na djecu, posebno na osobe s poteškoćama u razvoju. To je naša briga i odgovornost”, zaključili su u priopćenju.

Fena/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori