Talijani se raspisali: Tri kluba žele Livakovića. Jedan od njih je najveći na svijetu

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Dominik Livaković odigrao je Svjetsko prvenstvo za pamćenje. Hrvatski golman je, osim osvajanja brončane medalje, bio i jedan od najboljih vratara na turniru. Krenule su glasine o njegovom odlasku iz Dinama, a talijanski portal Tutto Mercato piše kako su za njega zainteresirana tri velika kluba – Bayern, Real Madrid i Juventus.

Talijani navode kako su Bayern i Real ipak u prednosti u odnosu na Juventus, no da talijanski klub stoji u redu odmah iza njih. Naime, momčad iz Torina želi se osigurati za budućnost jer će poljski vratar Wojciech Szczesny uskoro napustiti klub. Livakovićeva cijena po Transfermarktu je 8.5 milijuna eura, no nakon Svjetskog prvenstva ona je puno viša.

Livaković nije proglašen najboljim golmanom Svjetskog prvenstva, no njegova je statistika impresivna. Skupio je ukupno 25 obrana, dok je argentinski golman Emiliano Martinez, koji je proglašen najboljim, skupio sedam. Livaković je posebno briljirao u raspucavanju jedanaesteraca protiv Japana i Brazila.

Njemački mediji pisali su već o njegovom mogućem angažmanu u Bayernu. Njemački velikan traži zamjenu za legendu kluba Manuela Neura, koji se teško ozlijedio na skijanju i sigurno ove sezone više neće nastupati. Livaković bi mogao biti rješenje za njih, no direktor kluba Oliver Kahn rekao je da zasad od tog posla nema ništa.

vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)