Featured Video Play Icon

MILANOVIĆ OTKRIVA: Kako reagiraju predsjednici i premijeri najutjecajnijih država kada im na stol stavi hrvatsko pitanje u BiH?

Vrijeme:1 min, 3 sec

Koliko će sporazum stranaka okupljenih oko HNS-a i Osmorke relaksirati hrvatsko-bošnjačke te odnose između službenog Zagreba i bošnjačke politike? Što Amerikanci i Britanci koji odlučuju o BiH znaju o stanju na Balkanu? Na koji način je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu na stol stavio hrvatsko pitanje u BiH i što mu je na to rekao Macron? Zašto rezoluciju Bundestaga o BiH naziva „neprijateljskim činom“? Je li s upozorenjem da će blokirati švedski i finski ulazak u NATO dok se ne riješi Izborni zakon postigao učinak? Kako je reagirao Željko Komšić kada mu je predao traku na kojoj Haris Silajdžić upozorava Bošnjake da ne preglasavaju Hrvate? Koji su daljnji koraci Zagreba u povratku uzurpirane hrvatske pozicije u krnjem Predsjedništvu BiH? Hoće li Hrvatska vojska doći u BiH u sklopu mirovne misije? Te kako komentira da je u većini hrvatskih reprezentacija najveći broj sportaša podrijetlom iz Hercegovine, Bosne i Posavine?

O tim i drugim aktualnim pitanjima u ekskluzivnom intervjuu za Kompas govori predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori