Konaković: Sutra novi sastanak ‘Osmorke’ i HDZ-a, došlo vrijeme da se otvori tema Vijeća ministara BiH

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Po njegovim riječima, u pitanju su redoviti sastanci, a ovo nije jedini.

Novi sastanak predstavnika stranaka “Osmorke” i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) bit će održan sutra, najvjerojatnije u Sarajevu, potvrdio je Feni predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Po njegovim riječima, u pitanju su redoviti sastanci, a ovo nije jedini.

– Zaista smo dinamizirali proces uspostave vlasti. Danas će biti održan i sastanak “Osmorke” oko nekih načela sudjelovanja u resorima. Paralelno s tim, svakodnevno se pišu programi i detalji, a sutra bi onda trebali imati sastanak s HDZ-om, najvjerojatnije u Sarajevu – kaže Konaković.

Smatra da je došlo vrijeme da se otvori tema sastava Vijeća ministara BiH i “vjerojatno će to biti jedna od tema”.

– S obzirom na to da su se stekli svi uvjeti, pogotovo za Vijeće ministara da se ta stvar privede kraju, čekamo još službene stavove Naše stranke koja ima sjednicu Predsjedništva danas, mislim da bismo sutra već imali poprilično jasnu sliku oko procesa uspostave Vijeća ministara – rekao je on.

Kada je u pitanju federalna razina, Konaković kaže da je i tu slika potpuno jasna, s tim što “SDA najavljuje neke blokade ako bude imala priliku blokirati”.

– Bez obzira na to mi imamo svoj hodogram, plan i program. A taj plan i program od nas već sad traži ozbiljne razgovore o raspodjeli resora – zaključio je Konaković u razgovoru za Fenu.

 

vrisak.info/ https://www.vrisak.info/ /Hrvatsko nebo

Odgovori