SKANDALOZNO: Dok cijeli svijet osuđuje Iran zbog ubojstava prosvjednika, Biserka Turković sutra će u Sarajevu ugostiti šef iranske diplomacije

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hossein Amir-Abdollahian sutra će stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će održati sastanak s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Kako je priopćeno, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH održat će se tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Amir-Abdollahiana, a potom i sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Iran.

Nakon sastanka, Turković i iranski šef diplomaccije obratit će se javnosti gdje će govoriti o rezultatima sastanka, ali i o odnosima između Bosne i Hercegovine te Irana.

Šef iranske diplomacije stiže u BiH, na poziv ministrice Turković u trenutku kada je Iran izložen snažnoj osudi svijeta zbog masovnih kršenja ljudskih prava, uključujući i ubojstva stotina ljudi koji su prosvjedovali zbog ubojstva Mashe Amini.

Podsjetimo ovu Iranku, kurdskog podrijetla, iranska policija za moral uhitila je u Teheranu jer nije bila pokrivena. Tri dana nakon uhićenja preminula je u pritvoru. Od tada iranske žene prosvjeduju protiv islamskog režima. Za manje od tri mjjeseca u sukobima je ubijeno nekoliko stotina prosvjednika.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda nedavno je osudila masovna kršenja ljudskih prava. Veleposlanik BiH u UN-u Sven Alkalaj, koji je na tu dužnost imenovan na prijedlog protuhrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića, prilikom glasovanja bio je suzdržan. Sam Alkalaj pravdao se da je tako postupio po instrukcija Ministarstva vanjskih poslova BiH na čijem je čelu Turković.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)