Dojave o bombama i u više shopping centara; Evakuiran i splitski Joker, u Avenue Mallu lažna uzbuna

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

MUP je ranije izvijestio da je u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave

Dojave o mogućim eksplozivnim napravama jutros su stigle u više trgovačkih centara u Zagrebu, potvrdila nam je zagrebačka policija. Iz Arena Centra su potvrdili kako je u tijeku evakuacija posjetitelja i zaposlenika, a centar je trenutno zatvoren.

”Cijenjeni posjetitelji, zbog izvanrednih okolnosti, danas, u ponedjeljak, 5.12. u postupku je evakuacija centra te trgovine Arena Centra ne rade. Pratite naš web i Facebook stranicu za daljnje obavijesti o ponovnom otvaranju trgovina. Hvala na razumijevanju!”, objavili su, no nisu navodili iz kojih je razloga došlo do evakuacije.


Iz policije su potvrdili kako su službe na terenu te je u tijeku provjera. Zasad je potvrđeno kako je dojava o eksplozivnoj napravi u Avenue Mallu lažna.

”Do sada je u jednom trgovačkom centru, u Novom Zagrebu u Aveniji Dubrovnik pregledom utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi”, potvrdili su iz PU zagrebačke.

Osim Zagreba, dojava o postavljenoj bombi stigla je i u splitski shopping centar Joker, zbog čega su i tamo evakuirani svi posjetitlji i zaposlenici, potvrdila je Slobodna Dalmacija. Na terenu su pripadnici policije.

MUP je ranije izvijestio da je u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

SASTANAK JE POČEO PA PREKINUT: Moguće je da su dojave o bombama zbog posjeta ukrajinskih sudaca

Anonimnim dojavama obuhvaćena su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj. Na sve lokacije su upućeni policijski službenici kako bi provjerili istinitost dojava i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Dio policijskih uprava počele su javljati o rezultatima pregleda.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)