KONAKOVIĆ: Režim je “završio” Šilju i Jakuba, Muju i Nijaza, za većinu u Klubu Bošnjaka ali sve će im biti uzalud, spremamo se za preuzimanje vlasti

Vrijeme:2 min, 12 sec

Predsjednik Naroda i pravde Elemedin Konaković izjavio je kako se Osmorka sa svojim koalicijskim partnerom HDZ BiH sprema za preuzimanje vlasti na svim razinama, javlja Hrvatski Medijski Servis. Naveo je kako će Osmorka s HDZ BiH imati 47 ili 48 mandata, od ukupno 80, u Domu naroda Parlamenta F BiH.

-Završen je izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Osmorka je uvjerljivi pobjednik sa 32 mandata (1 od 32 je partnerski iz koalicije u BPK). SDA i DF imaju zajedno 20 (računamo i Šilju). HDZ 15 ili 16. Potrebna većina u Domu naroda je 41 delegat, napisao je Konaković na Facebooku.

Nagovjestio je kako će SDA blokirati proces formiranja nove vlasti u Federaciji BiH.

-Nakon što se spustila zavjesa na proces utihnule su ”pobjedničke” fanfare i počinju fanfare koje najavljuju blokadu svih procesa ako SDA ne bude vlast. Kreira se narativ kako će kuglica ili lutrija odrediti buduću vlast. Buduća vlast je dogovorena, implementacija je uveliko počela, vrlo brzo kreće imenovanje izvršne vlasti. Vlast neće odrediti nikakva kuglica, vlast je određena onako kako se u normalnim zemljama radi. Pregovorima i potpisom sporazuma u institucijama Bosne i Hercegovine se uspostavlja vlast, kuglica može donijeti samo jednu prepreku više ili manje. Nakon svih prepreka koje smo preskočili, kuglica se čini zanemarivom, napisao je Konaković na Facebooku.

Lider NiP-a ponovio je kako je “režim”, kako naziva SDA, kupovao zastupnike kako bi imao većinu u Klubu Bošnjaka.

-Dok smo mi dogovarali važna pitanja za funkcioniranje buduće vlasti, režim je “završavao” ruke u klubu Bošnjaka. Uspjeli su “završiti” Šilju i Jakuba, nakon toga Muju u Posavini i Nijaza u Goraždu. Da nisu, da je proces tekao bez kupovine i ucjena, imala bi Osmorka danas 11 umjesto 10 i 3 šešira umjesto jednog. To je jedina razlika. U klubu Srba Osmorka će delegirati potpredsjednika Federacije. U klubu Hrvata izabrat će HDZ. Sad zamislite scenarij da HDZ ide u koaliciju sa SDA i da SDA ima brojeve koje ima Osmorka, mi bismo dakle mogli blokirati uspostavu vlasti sve dok nas na silu ne prime u koaliciju. To normalni ljudi ne rade, a takva se blokada razbija brzo i efikasno. A ne bi bi milo mrsko gledati kako blokiraju, prijete i istovremeno mole da ih netko prihvati kao koalicionog partnera Možda je i pravedno da se baš tako završi ova saga, naveo je Konaković i na kraju zaključio:.

-Marljivo radimo, razrađujemo programe i planove, narednog tjedna otvaramo kadrovska pitanja i spremamo se za preuzimanje vlasti na svim nivoima. Čeka nas težak posao, ne obećavamo čuda, obećavamo pošten, transaprentan rad i domaćinsko upravljanje javnim dobrima.Za našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu”.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori